Førstemann til toppen!

Den Norske Skolen, Málaga arrangerer en bakkeløpskonkurranse, hver høst og hver vår. Ørnefjellsmarsjen er for alle elever, og går fra Santangelo Norte (boligfeltet ovenfor motorveien i Benalmádena) og helt til toppen av Calamorro, som er der taubanen stopper.

Elevene viser omsorg for hverandre i løypa. Det er vakkert!

Løypa er på 4,5 km og går over 350 høydemeter, så det er virkelig en spenstig sportsprestasjon som ligger foran elevene. For noen er det viktig å “perse”, beholde en posisjon, eller vinne hele greia. For andre igjen, er dette mer som en gåtur med skolekamerater. Det er ikke bare om å gjøre å være raskest; Det skal konkurreres om både idealtid og bestetid for trinnene. De siste årene ser vi en tendens til at samholdet elevene imellom er viktigere for noen av deltagerne, enn det å vinne. Det er rørende når gode venner holder hender over  målstreken!

Hele skolen, fra første- til tiendetrinn, er med på tur. De som heller vil rusle i et mer bedagelig tempo, får lov til det. Lærerne går sammen med elevene, og danner fortropp og baktropp for oppmuntring og trygghet. Underveis i løypa står FAU (Foreldrenes arbeidsutvalg) og serverer saft, vann og frukt. Etter målgang rusler barne- og mellomtrinnet til ulvehytta, og ungdomstrinnet går videre over fjellet til Benalmádena Pueblo.

Lek, lunsj og dans

På ulvehytta får barnetrinnselevene ta fram matpakkene sine og leke fritt. I år hadde lærer Linda med seg en ny lek, som utfordret elevene til å spørre hverandre om ting, og gjøre noen gym-øvelser. Helt til slutt, før alle skulle løpe ned igjen, tok vi noen opptak til Blime dansen, som skal klippes inn i dansevideoen skolen sender inn til NRK.

Premieutdeling

I morgen blir det premiedryss over vinnerne og medaljer til alle som var med til topps! Vi røper ingenting i dag, men roper gjerne ut:

-Vi er så stolte av alle elevene våre! Dere har god grunn til å være stolte av dere selv, alle sammen!
Gøy på tur - Å gjøre seg til for fotografen hører med!
Heia, heia! Det er et stykke igjen, men smilet er på plass.
Disse gutta var de første fotografen fikk se.. Lurer på om ledelsen holdt helt til mål?
High five!
Gode venner på tur <3
Blime dans - Første opptak til videoen 2022/23 tok vi utenfor ulvehytta.
Norskeskolen