Caminito del Rey

Camino del Rey (Kongens tursti) er en av Spanias mest spektakulære severdigheter. Turstien, som i enkelte etapper består av trekonstruerte gangbruer som klamrer seg fast til fjellsiden 100 meter over juvet, ble tidligere regnet som en utfordrende tur for våghalser, og krevde god sikring og erfarne klatreguider. I 2015 ble turstien restaurert og sikret, og er nå trygg og sikker. Den nye Caminito del Rey er fortsatt en spektakulær opplevelse, men nå passer turen for alle. Hvis du ikke lider av høydeskrekk, vel å merke.

Lærer Susanne Sjåvik Iversen forteller at 7. trinn overnattet i telt ved el Chorro, og gikk Caminito del Rey påfølgende dag.

Telttur med utfordringer

-Vi hadde en innholdsrik overnattingstur hvor elevene i forkant hadde planlagt aktiviteter, laget mat og øvd på å sette opp telt og lavvo. Ettermiddagen og kvelden på campingen Parque Ardales bød på latter, lek, bading, taco, vind, regn, telt-utfordringer, stjernetitting og masse godt humør, forteller Susanne.

Ryktene forteller at en av lavvoene forsøkte å stikke av i vindværet i løpet av natten.

Opplevelsesrik tur

Dagen etter dro hele gjengen videre til nasjonalskatten Caminito del Rey.  -Vi gikk en spektakulær og magisk tur på en konstruert tresti boltet fast høyt opp i fjellsiden. På et punkt på turen gikk vi på ei hengebru 120 meter over elva, forteller læreren entusiastisk. -Den fine elevgjengen tok utfordringene på strak arm under hele turen! Vår fantastiske guide som het Mar gjorde turen spennende og lærerik, og viste elevene fossiler og fortalte historier fra før i tiden.

Elevene var innom flere kompetansemål i løpet av turen. De har vurdert sikkerhet i uteaktivitet og naturferdsel, brukt og utforsket nærmiljøet og lokal kultur for friluftsliv. I etterkant av overnattingsturen skal elevene reflektere over egne naturopplevelser og skrive en turlogg med bilder. 

Klassen dro først til El Chorro for å lære om camping og overnatte i telt. Å sette opp telt er det fint å kunne..
Telt er gøy <3
Lavvo på flytur midt i natten bød på litt dramatikk
Blid gjeng på ekspedisjon. Det er fortsatt krav om bruk av hjelm når man går Caminito del Rey - men det inneholder ingen reell risiko.
Deler av turen går på gangveier konstruert av tre - høyt, oppe i fjellsiden
Hvem tør å stå på glassplata og se ned..?
Se alle de flotte bildene lærer Monica Mørkve Wesøe og susanne Sjåvik Iversen har tatt fra turen:
Norskeskolen