El Torcal Antequera

På El Torcal er det unike stein- og fjellformasjoner som danner et lanskapseldorado å unforske, leke og klatre i. Innbydende så til de grader, at lærere og assistenter hadde hendene fulle med å følge med på elevenes krumspring ut av stien, opp på toppene og inn i smugene. Dette ble en merkedag i minneboka for store og små. Frisk luft, og fysisk fostring.

Maks høyde på fjellet er ca 1300 meter, og ble dannet av kalkstein og sedimentære bergarter presset opp fra havets bunn av jordens indre forskyvninger. Dette skjedde for 150 millioner år siden, og steinformasjonene er faktisk havbunn, erodert av regn og vind. Området er nå et naturreservat, voktet og ivaretatt av Junta Andalucia. Det finnes mange fossiler, noe som var ekstra spennende for tredje- og fjerde trinn som har hatt et tverrfaglig prosjekt om dinosaurer i vinter.

Naturfaglærer for 7. trinn, Elisabeth Aarnes-Eidshaug,  har hentet ut litt informasjon fra nettet og laget et faktahefte elevene fikk bruke på turen, og videre som underlag til en presentasjon de er i ferd med å lage. Har du lyst til å lese mer om El Torcal, (dyreliv, geologi og historie) finner du masse spennende informasjon HER.