Eksterne aktører på oppstartsdagen

Flere eksterne aktører fikk i år lov til å presentere seg og sine tjenester via en stand i skolegården 1. skoledag. Mange av våre nye familier kjenner ikke til hvor de norske legene eller kiropraktoren holder til, og det må vi jo fortelle. Også i år blir det fredagsklubber og konfirmantopplæring i Sjømannskirka, og det finnes både en norsk yogainstruktør og en egen norsk supporterklubb for FCMalaga, og en Norsk Forening du kan melde deg inn i. Trenger du advokathjelp, litt familierådgivning, er du ute etter en jobb, vil du kjøpe hus, eller trenger du en barnehageplass til et yngre søsken? Her finner du litt info fra standene 1. skoledag.

Ayuntamiento Benalmádena

Kommunens representant for resistente utlendinger, sto på stand og ønsket alle velkommen Benalmádena. Det finnes en egen facebookside for “Benalmádena Foreign Residents” og hvis vi trenger hjelp fra dem er det bare å ta kontakt. Kommunen uttrykker til stadighet glede over å ha skolen vår her, og ønsker et tett samarbeid. Den Norske Skolen Málaga startet året med å donere masse møbler til de lokale, kommunale skolene i området, noe ordføreren takket for varmt for på kommunens hjemmesider. I tillegg ønsket kommunen alle de norske elevene til å delta i det kommunale idrettstilbudet, og legger tilrette for at vi skal kunne søke NIE. Les velkomstmeldingen HER.

***

Kommunens representant, Joanne Drozdowska, Her fotografert på stand for å ønske alle på skolen vår velkommen til Benalmádena i fjor.
Bestyrerinnen på Los Peques slår av en prat med byens lokale kiropraktor, under fjorårets oppstartsmesse på Den Norske Skolen, Málaga

Los Peques

Barnehagen Los Peques ligger vegg i vegg med skolen, og har et tilbud om barnehage og førskole for barn fra 0-6 år. Barnehagen er spansk, men også veldig internasjonal. Flere norske familier har benyttet seg av dette tilbudet. Les mer om dette barnehagetilbudet gjennom en norsk/svensk familie HER

Hjemmeside: www.colelospeques.com

CHILDREN’S CENTER CERRO DEL VIENTO “LOS PEQUES” We are a children’s center located on Avenida Cerro del Viento nº25, next to the Norwegian College. We belong to the first educational link after the family. We are dedicated kids from 0 to 6 years since 1985. Who are we targeting? All kinds of families with different cultures and nationalities, we like to learn from each other.

We offer: picking-up and care of elder siblings from the Norwegian College until the families finish their jobs.

We teach in a fun, entertaining, and active way, experimenting and making them feel emotions at all times. With all the tangible, sensory material and using the latest technologies from a digital whiteboard, tablets, brillkids, Montessori, neuroestimulatión, Gardner, Waldorf, Doman and we adapt to all the latest that comes out in the market. “We want them to have a good memory of their prettiest and sweetest stage in this school.” -WE HOPE TO SEE YOUR LITTLE ONES AT “LOS PEQUES”

***

Pernille er en av Casa Consepts norske meglere, og hun har utviklet nære bånd til Spania. Hun har en grundig forståelse av den spanske kulturen og språket etter å ha tilbrakt betydelige perioder på Costa del Sol gjennom oppveksten. Pernille har studert eiendomsmegling ved Handelshøyskolen BI. I dag jobber Pernille som megler, samtidig som hun gjør administrativt arbeid for CasaConcept.

Norsk Meglerkontor

Det norske eiendomsselskapet “Casa Consept” ved Pernille Sydness, redegjorde for forskjellene mellom norsk og spansk meglervirksomhet, og forsikret om assistanse hvis noen ønsker å kjøpe hus.

CasaConcept er et eiendomsmeglingsfirma som holder til i Fuengirola på Costa Del Sol. Selskapet ble opprettet i 2016 og vi har lang erfaring å selge og kjøpe eiendom både her nede og i Norge. Vi er eksperter i å søke og matche eiendommer med våre klienter, og vi garanterer en personlig og dedikert service til alle våre klienter. Vi fokuserer på å møte våre klienter sine ønsker og behov. Vi vil alltid levere de beste valgene av eiendom for hver klient. 

Vi kjenner Costa del Sol som det skulle vært vår egen lomme fordi vi bor her. La CasaConcept være det naturlige valget når du tenker å selge eller kjøpe eiendom på Costa del Sol. Vi garanterer en personlig og dedikert service til alle våre klienter. 

Pernille er en av Casa Consepts norske meglere, og hun har utviklet nære bånd til Spania. Hun har en grundig forståelse av den spanske kulturen og språket etter å ha tilbrakt betydelige perioder på Costa del Sol gjennom oppveksten. Pernille har studert eiendomsmegling ved Handelshøyskolen BI. I dag jobber Pernille som megler, samtidig som hun gjør administrativt arbeid for CasaConcept. Bente er også en veldig erfaren megler. Hun har tidligere drevet med eiendomsmegling, utleie og eiendomsforvaltning i Norge i over 20 år. Hun har også hatt sitt eget kontor i Privatmeglerkjeden. De siste årene har hun jobbet som eiendomsmegler på Costa del Sol, og kjenner markedet svært godt. Interesserte finner mer info HER

***

Janiyoga er drevet av en mamma på skolen, og hun tilbyr yoga for alle nivåer, både for voksne og barn.

JANIYOGA

Janicke Lygren-Runde er yogalærer og tilbyr kurs, drop-in timer og workshops for barn, ungdom og voksne, blant annet i Benalmadena og Fuengirola. Du kan også avtale privattimer og kurs for en eller flere personer/ grupper.

Janicke er også velværekonsulent og formidler eteriske oljer og naturlige produkter fra DoTerra. Hun holder jevnlig workshops og introduksjonstimer til inspirasjon for en naturlig og ren livsstil. Følg med her for mer informasjon om planlagte kurs og arrangementer:

Facebook: https://www.facebook.com/janiyogaessential/

YOGA: https://www.facebook.com/groups/424651124702755/

Eteriske oljer: https://www.facebook.com/groups/241536576597534/

Nettside: www.janiyoga.no

Kontaktinformasjon: E-post: janicke@janiyoga.no

Tlf/Whatsapp: +47 90074688

***

Lill Lamenza Nielsen tilbyr Gestor- og Advokattjenester. Hun kan hjelpe deg med det juridiske ved kjøp og salg av hus og bil. Hun bistår også med skattemeldingen, NIE, etc.

Advokat/Gestoriat

Norske Lill Lamenza Nielsen har bodd i Spania nesten hele sitt voksne liv, og driver et gestoriat som hjelper med kjøp og salg av eiendom, jus og spansk forvaltning. Trenger du advokathjelp, har kontoret tilknyttede advokater, og du kan få god hjelp på norsk i det spanske systemet. Du finner advokatkontoret/gestoriatet HER

***

Hos Stephanie Margaret Keeling kan du trygt bleke ditt nordiske hår uten å være redd for resultatet. Her ser du Stephanie på stand ved siden av Cecilie Karlsen Myklebust fra Fuengirola Kiropraktorklinikk

Frisør

SK Hair Gallery Benalmadena Arroyo kom for å reklamere for sin praksis og sin ekspertise innen skandinavisk hår. Salongen ligger i Arroyo de la Miel, og hvis dere ønsker kontakt, kan hun nås her: Stephanie Margaret Keeling, skhairgallery27@gmail.com

 

 

***

Minibierne drives av et dansk ektepar, etter den nordiske modellen

Minibierne

Minibierne er en skandinavisk barnehage med pedagogisk utdannet personale, og hvor fagligheten er høy. Se en reportasje om Minibierne her.

Barnehagen har fokus på de skandinaviske verdier og hverdagen er preget av :

  • Masse lek og læring
  • Trygghet og omsorg
  • Turer ut i naturen
  • Kreativitet
  • Sang og dans
  • Stilletid og mindfulness
  • Økologisk kost

Kom innom til en kopp kaffe og litt lek, og se vår deilige barnehage, eller se her for mere informasjon:

www.minibierne.com

tlf.: 0045 20628849

Beate Abraham-Nilsen er en meget avholdt lege på Costa del Sol.

Norsk Lege- Tannlege- og Kiropraktorklinikk

ClinicaNorMed, Beate Abraham-Nilsen tok turen for å fortelle om sin norske legepraksis. Beate er Øre- nese- halsspesialist, og privat, allmennpraktiserende lege. Med på teamet har hun også psykolog, kiropraktor og en spesialist på vaksiner. De tilbyr også norsk tannlege.

For dere som er nye i Spania så er kontakten med helse- og helsevesen viktig å etablere.  Vi anbefaler alle å få skaffet seg et Europeisk helsetrygdkort, og med dette kortet kan du få gratis helsehjelp ved de lokale legevaktene.  Du vil også motta gratis hjelp på de offentlige sykehusene, dersom problemet ditt er akutt.

Dersom du ønsker å bruke private aktører, da pga språk eller at problemet ditt er mer kompleks eller ikke akutt, så er det flere skandinaviske leger og tannleger på kysten, men på Clinica NorMed og Clinica NorDental har du både norsk lege- og tannlege, begge med mulighet for refusjon hos HELFO dersom du kvalifiserer for det.  Dersom det er akutt kan du her også bruke din reiseforsikring om du skulle ha det.

Legeklinikken er i Elviria og har allmennmedisin, spesialist på øre-nese-hals, kirurgi, fisioterapi, kiropraktor, kostveiledning og norsk psykolog.

Tannlegeklinikkene er i Fuengirola, Elviria, Alhaurin el Grande og Estepona.  Tannlegeklinikkene gir gratis undersøkelse til barn.

www.clincianormed.com

www.clinicanordental.com

***

Sjømannskirken tilbyr sosialt samvær via klubber, konserter og kor - for store og små. Har du en konfirmant i hus, kan kirken tilby konfirmantundervisning med spennende turer og aktiviteter. Ung på solkysten? Kontakt kirken og finn tilhørighet!"

Sjømannskirken

Med familiekonseptet Myldrefredag, spanskkafé, familieveileder, konfirmantundervisning, prosjektkor for barn og voksne og flere andre tilbud har Sjømannskirken vært og er en viktig samarbeidspartner for skolen.

Hver fredag samles familiene på solkysten til taco og tid sammen med ulike aktiviteter, samt en felles avslutning i kirkerommet. -Ta med deg et av Sjømannskirkens magasiner, som stadig finnes i skolens kantine.  Der finner du alle tilbudene! Besøk kirkens nettside HER

***

Webhelp, (tidligere Runway) løser blant mye annet kundesentertjenester for Norwegian. Følg med på utlysningene deres, så finner du deg kanskje en jobb!

Webhelp Malaga S.L.U.

En lokal arbeidsgiver for nordisktalende personale stilte også første skoledag med brosjyrer og smil. Her kan det vær mulig å søke en stilling, hvis du ønsker deg det under spaniaoppholdet!

Webhelp Malaga åpnet i oktober 2012 under navnet Runway. I Spania har vi kontor i Benalmádena, Torremolinos og Torrevieja (Alicante), leverer BPO (Outsourcing) tjenester på 14 ulike språk for våre kunder innen transport, reiseliv, teknologi, IT og finans. Webhelp har ca 500 ansatte fordelt i Málaga (300 ansatte) og Alicante (200 ansatte) sin hensikt er å hjelpe våre kunder, som for eksempel Norwegian Air Shuttle og Bank Norwegian

Gjennom utvikling og oppkjøp, er Webhelp global i dag blitt en stor global leder innen outsourcing av virksomhetsprosesser, (BPO) med over 50.000 ansatte. Det var i mai 2018 at Runway ble en del av Webhelp. Webhelp har vokst betydelig med over 500 partnere som betjenes av vårt globale team, som nå dekker mer enn 150 kundesentre i over 35 land rundt om i verden.

Karriereside: https://webhelpnordicspain.teamtailor.com
Webside: https://www.webhelp.com/no-no/
Facebook: https://www.facebook.com/WebhelpMalaga/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/webhelpspain/

***

Princess Alba Foundation jobber med dyrevern og omplassering av dyr. Her er alle barn som er glad i dyr hjertelig velkommen for å være sammen med dyrene.

Princess Alba foundation.

Hils på dyrene

Princess Alba Foundation er en idealistisk organisasjon  som jobber for å forbedre dyrenes vilkår i Spania, gjennom praktisk og politisk dyrevern.
-Et besøk hos oss er perfekt for å oppleve dyr på nært hold og lære mer om dem, samt hvordan vi jobber for ivareta dem. Vi har familie søndager med stell/kos med dyr og andre aktiviteter, deriblant pølse på bål. Du finner oss bak Miramar kjøpesenter i Fuengirola, forteller Ann Ravn Jarlsdatter

Princess Alba driver praktisk dyrevern, basert på frivillig innsats. -De arbeider også politisk for påvirke myndighetene for å bedre dyrs rettigheter i Spania, og holder åpen gård. “Petting Zoo”. Du finner mer info HER.

***

Familieveiviseren er til for å hjelpe familier; Alle trenger noen å snakke med, av og til. Dette er et tilbud i regi av sjømannskirken.

Familieveiviseren

Grete Peralta fra Sjømannskirkens Familieveiviser besøker skolen og det norske miljøet på Costa del Sol jevnlig. Dette er et tilbud til norske familier i Spania. Besøk hjemmesidene deres for utfyllende informasjon. Grete og hennes kollegaer blir å treffe følgende uker i høst:

Uke 39: mandag 23.sept. – lørdag 28./søndag 29
Uke 44: onsdag 30.okt – lørdag 2.nov.
Uke 48: mandag 25.nov. – fred. 29.nov.
Uke 51: mandag 16.des. ­– fred. 20.des.
https://www.sjomannskirken.no/familieveiviseren/

***

Fuengirola Chiropractic Clinic

Stein Andre Myklebust har startet og drevet klinikk på strandpromenaden i Fuengirola i 16 år. -Kiropraktikk er ikke kun for de med ryggsmerter. Mange rygg problemer kan gi utstrålingssmerter og andre symptomer, sier ernæringsfysiolog Cecilie Karlsen Myklebust, som også er tilknyttet klinikken. Hun skreddersyr kosthold for alt fra idrettsutővere til barnefamilier. Les mer om klinikken på facebook HER.

Fuengirola Chiropractic Clinic har også har en fransk og engelsk talende kiropraktor ansatt.

-Mange sliter med mage/tarm og intoleranser, dette er noe vi kan hjelpe å kartlegge og finne løsninger på, forteller Cecilie.

Og fra nyttår tilbyr Cecvilie personlig trening, pakker med kosthold og trening, samt gruppetrening. -Vi har også en av markedets beste bodyscan maskiner, Inbody, som måler blant annet fettprosent,muskelmasse og vannansamling i kroppen, forteller hun.

***

Trening

Det finnes også et treningssenter nede ved kysten i Benalmádena, Epic Gym, som er drevet av en pappa på skolen. Senteret ble åpnet i fjor og tilbyr veldig fine lokaler og et godt utvalg av treninger for både voksne og barn, samt barnepass. Kontakt senteret for mer info. Se også facebooksiden HER.

***

Opplevelser

Aventura Málaga ved Trond Høiklev har vært entusiast for Costa del Sol og Andalucia en rekke år, og hjelper deg å finne alle områdets skjulte skatter og perler. Trond tilbyr transport, guiding og gruppereiser, men deler gjerne masse gratis tips om alt dere kan oppleve på egenhånd. Trond leverer et rikholdig opplevelses- og  friluftsforedrag på skolen i løpet av september/ oktober. Tidspunkt blir annonsert. Enn så lenge finner dere mer om Aventura Malaga HER.

***

Osteopat LuisIllueca er en lokal, spansk osteopat, som snakker godt engelsk og har behandlet flere norske rygger, og har et godt renommé.

Lokal osteopat

luisillueca@yahoo.com

Turer, café med norsk mat og sosialt samvær: Den Norske Foreningen vil gjerne ha flere familier på medlemslista

Norsk Forening Costa del Sol

Foreningen er en ideell organisasjon av kulturell og sosial art, religiøst og politist uavhengig. Foreningen opprettholder tradisjoner, historie og kultur. Foreningen er drevet av frivillige medlemmer, og caféen i Fuengirola drives også av frivillige. Den er åpen hver dag fra kl. 11.00 – 15.00, og selger smørbrød, wienerbrød og vafler, og norsk middag/lunsj mellom kl. 12.30 – 14.30. Det finnes bibliotek, internett og norsk TV.

-Bli med i foreningen!

***

Tor Arne Finsrud leder supporterklubben Pena Oso Polar, en klubb som heier på Malaga og reiser på hjemmekamper sammen.

Peña Oso Polar

-Peña Oso Polar er Málaga CF’s eneste norske offisielle supporterklubb. Vi har derfor en svært tett forbindelse til klubben og kan lovlig tilby billetter og transport til kampene på La Rosaleda. Vi samles til hyggelig sosialt samvær på en restaurant ved feriaplassen i Fuengirola før kamp og på bussreisen innover er det både servering og konkurranser som det er gratis å være med på! Premiene er ofte Málaga effekter. Vi har også samling ved bortekamper og reiser på flere bortekamper hver sesong. Følg oss på Facebook: Peña Oso Polar, oppfordrer Tor Arne.

***

Sol Eyes tilbyr bl.a. laserkirurgi, hvis du vil bli kvitt brillene.

Sol Eyes

I våre topp moderne lokaler i Fuengirola og Puerto Banús står vårt internasjonale team klare til å ta vel imot deg. Vi er spesialister innen øyemedisin, laser, grå stær og andre synskorrigerende behandlinger og vi utvider stadig. Vi tilbyr skandinavisk kvalitet og kan foruten om vår øyeekspertise tilby ortoped, traumatolog, gynekolog, urolog, fysioterapeut og kosmetolog. Hos oss utfører erfarne spesialister grundige undersøkelser og behandlinger i verdensklasse. Vi har også norsk sykepleier på vårt team.

www.soleyes.es Tel: 952 470 073

Anita Bjoro Soriano
Enfermera/Nurse/Sykepleier
***

Takk for deltagelsen!

Det er viktig for skolen at første skoledag gir full fokus til elevene våre og at det er plass til lek. Derfor måtte vi sette noen begrensninger for stand-deltagerene, noe de alle etterfulgte til det fulle, og vi føler selv at dette ble svært vellykket.

Den Norske Skolen, Malaga takker alle for at dere kom og bidro med opplysninger til alle de nye familiene våre. Vi skal vurdere å gjøre dette til en årlig happening, og tar gjerne imot tips til forbedringer, både fra deltagere på stand og fra familiene. -Vi ønsker dere alle et supert år her på Costa del Sol, Malaga.

Vennlig hilsen Nina, Markedsansvarlig for Den Norske Skolen Malaga