Barranco Blanco

-Spania viste seg frem i sin grønneste og skjønneste drakt da skolens friluftsentusiaster fredag besøkte et vakkert elveleie kun en halvtimes kjøretur inn i landet fra skolens adresse. I ettermiddagssolens glitrende stråler, vassende gjennom krystallklart vann, gikk turen opp mot grottene og kulpene ved navn Barranco Blanco. Tips: Dette er en tur som passer alle, og som kan anbefales som helgeaktivitet til dere som skal tilbringe tid på Costa del Sol i sommer.

-Vi dro fra skolen kl 13.10 på fredag for å vandre i elva i Barranco Blanco, en elv som ligger mellom Mijas Pueblo og Coin, forteller faglærer Ørjan Rasmussen. -Alle elevene brukte skolens våtdrakter, siden det er ganske kaldt i elva på denne tiden. Det var også ganske mye vann i elva i forhold til hva det bruker å være, legger han til.

-Det viste seg å være vanskelig for noen å komme seg helt opp i fossefallet, men det ble en ny og spennende opplevelse for mange. Elevene fant også  etter hvert ut at det gikk an å klatre opp andre steder. Turen ble utrolig fin og elevene og lærerne koste seg på tur. Heldige med været var vi også selv om det ble litt kaldt etter at vi hadde vært uti en stund!

Blåtur til paradis

Lærer Wenche Guldberg var med på tur med gruppa for første gang og koste seg veldig. – Det var ingen andre enn Ørjan som visste hvor vi skulle dra, det var altså en “blåtur” for alle deltagerne og det var spennende! Etter ca.45 min kjøretur parkerte vi bilene og startet med en liten matrast. Uten mat og drikke duger helten ikke! Deretter var det på med våtdraktene, for vi skulle uti elva!!

-I omtrent én kilometer fulgte vi en krunglete sti, før vi kom fram til en stor kulp. Det minnet om et “paradis”, omringet av bergknauser med med små og store vannfall rennende, slyngplanter og sol som skinte over vannfallet. Vi svømte oppover i kulpen som hadde flere nivåer. Det måtte litt klatring til for å komme seg opp vannfallet. På den siste klatre etappen var det såpass bratt at vi festet et tau for å kunne klatre opp i fossen. Noen valgte likevel å klatre berget.

Deretter kom det som de aller fleste hadde både gruet og gledet seg til: Et hopp ned i kulpen på ca 5 meter!

-Det viste seg å være tøffe elever vi hadde med oss. De aller fleste hoppet, noen hoppet flere ganger og det var også en elev som gjennomførte et hopp med backflip. TØFT! Vi var blide og fornøyde da vi gikk tilbake til bilene, rusa på adrenalin og gode opplevelser, forteller Wenche. -Det var også mye knising (les: deltagerne var 7 jenter og 1 gutt), avslutter hun.

Noen elever ga uttrykk for at dette hadde vært en av de fineste turene de hadde vært på, og det ble sagt før det ble spandert is på alle, som en god avslutning på turen og en god start på helga!