Avslutning for tiendetrinn

Det er alltid så vakkert og gledelig når avgangsklassene passerer de siste eksamenene og erklæres ferdig med grunnskolen. Et lykkelig knippe elever har fått bruse med vingene de siste ukene før “take off” videre i livet, med skoletur etterfulgt av en flott og stemningsfylt avslutningsmarkering. Årets avgangskull valgte å reise til Bilbao sammen. Her kommer et reisebrev fra kontaktlærer Marie

Bilbao

10.trinn har samlet inn penger til klassetur hele året, og mandag 4 juni reiste de, sammen med kontaktlærer Marie og faglærer Frode, til Bilbao i Baskerland, nord i Spania.

-Vi dro veldig tidlig på mandag, så det var en gjeng slitne men glade elever som ankom Bilbao kl 8 på morgenen, forteller kontaktlærer Marie Cygnel-Sennerby. -Vi var heldige med været, for det var meldt regn, men vi fikk sol nesten alle dagene. Denne provinsen er veldig annerledes enn i sør Spania, fordi det er mye nedbør der. Det gjør også at stedet er veldig grønt og svalt, i forhold til hvordan vi har det i sør.

-Vi bodde veldig sentralt i byen, på Hostel Poshtel. Dette ligger ved siden av Guggenheim museum, og vi hadde derfor et godt utgangspunkt for å utforske byen hele den første dagen. Første kvelden dro vi ut til Casco Viejo, den gamle bydelen hvor den gotiske domkirken Santiago ligger, og hvor de fleste restauranter serverer “Pintxos”. Pintxos, er en nordspansk form for  tapas, små retter på brød. Elevene ønsket heller pizza og kebab så de fikk bestemme selv, men lærerne benyttet anledningen til å oppleve denne nordspanske, og sterkt anbefalte, mattradisjonen. Pintxos med sjømat blir servert i byen Bilbao på begge sider av elven Río Nervión, som er viden kjent for sine gode fisk- og skalldyrspintxos.

San Sebastián

-Den andre dagen, tirsdag, tok vi en tur til San Sebastián som ligger en drøy times kjøretur fra Bilbao mot den franske grensen. San Sebastián er kjent for sin strand “La Concha”, et sted som tidligere har vært sommerresidens for det spanske hoff.

San Sebastián er en veldig fin by med vakre parker, promenader og fine sandstrender og vi koste oss masse.

Onsdag var det rydding og ut-checking fra hostellet før vi besøkte kunstmuseumet Guggenheim. Museumet åpnet i1997 og er designet av Frank O.Gehry. Dette har blitt landemerke i bybildet med sin spesielle utseende. På utstillingen hadde de nå i juni en stor samling kunstverk av Marc Chagall, men også kunst fra Mark Rothko, Andy Warhol, Jeff Koons og noen flere.

Vi reiste tilbake til Malaga senere på onsdag kveld, mette av gode opplevelser, avslutter Marie.

Siste skoledag sammen etter turen tok tiendetrinn turen til Puerton i Benalmadena og testet ut “Prison Island”, et aktivitetsspill ganske likt “fangene på fortet”. Der fikk elevene løse ulike oppgaver; fysiske og logiske, for å samle flest poeng. Seieren gikk til gruppa som kalte seg “Sukkerspinn 02”. Den spennende dagen ble rundet av med å spise pizza ved stranda.