Vingrom Kirkes Guttekor

Så ruller repertoaret igang. Det er flerstemt. Det er sikre soloer, høye toner og scenetekke. Det er sjarm og innlevelse, og det er humor. Det er åtte gutter og et fyrverkeri av en dirigent. Guttene kan synge med innlevelse, illustrerer og understreker med bevegelser og rytmeinstrumenter. Ti sanger fremfører de, og ikke en eneste barneskoleelev viser tegn til å ville forlate stolen. Den beste attest altså.

Etter de to første godspelsangene fremførte koret  «Jeger Bom Bom» og «Nøtteliten» til ære for de minste. Videre fulgte de opp med «The whole world in His hands» og en fengende versjon av «Dont worry be happy» Siden landet de i jentenes hjerter med sangen «Tenke på en venn» fra Linus i Svingen. Mot slutten fikk publikum en nydelig, afrikansk vuggevise, en kraftfull afrikansk arbeidersang og en vakker ny versjon av «Velsignelsen». For å liksom toppe det hele, hadde de med en gave til skolen som takk for at de fikk komme på besøk!


Vingrom Kirkes Guttekor. Fra venstre: Dirigent Carol Kvande, korister: Brage Andreas Hoven, Aslak Holten-Andersen, Simen Rasmus Renolen, Pål Kristian Nygård, Vetle Holten Andersen, Einar Rosenqvist, Jonathan Korten og Halvor Sulheim.


– Dette er så viktig for oss, sa Stefan i sin takketale. – I Norge er dere så heldige å får ta del i  «den kulturelle skolesekken» Vi har ikke dette tilbudet her, så derfor er det så verdifullt å få besøk av sånne som dere. Koret fikk med seg noen kokebøker og trampeklapp fra salen. Og så fikk de med seg en god posjon stjernestatus.

Vingrom Kirkes Guttekor består av gutter i 10-års alderen fra Lillehammer. De reiste ifra Norge natt til i går, og landet i Malaga på formiddagen. Turen var satt istand for at koret skulle ha noe å glede seg til og jobbe imot. Lise Halbakken (ildsjel) og Carol Kvande (dirigent og entusiast) kan fortelle at flere av korguttene går i samme klasse som tre jenter fra Den Norske Skolen, Malaga. – Det er slik vi kom på ideen, sier Lise. – Så har vi drilla og øvd. Reisekommiteen og Vingerom Kirke har gjort en kjempejobb og samlet inn penger via dugnad, fond og stipend. Koret er en del av kirkens barne- og ungdomsarbeid, og organisten i kirken er med på keyboard.

Vi har jo bare såvidt kommet, men sålangt er vi veldig fornøyde med turen, sier Lise og Carol. –Vi bor på hotellet ved siden av Sjømannskirken i Calahonda, og bruker sjømannskirken som base.  – I morgen blir det konsert i sjømannskirken, opplyser hun. Da kan alle som har lyst komme og høre mer fra oss.

Altså: Konsert i morgen, lørdag kl 14:00 i Sjømannskirken, Calahonda med Vingrom Kirkes Guttekor. (En opplevelse å ta med seg familien til)

Tekst og bilder:
Nina C. Kaasin Simarud