Sommerskatter

Konferansier Olivia smilte stolt men sjenert, der hun stod og ventet på at salen skulle fylle seg. Med klar stemme ønsket hun velkommen. Så fikk første trinn åpne samlingen med å vise en film de hadde laget: Skattejakten!

Til venstre: Olivia var morgensamlingens Konferansier

Skattejakten
Skuespillerne var førstetrinnselevene Thalia Trym, Alisa og Milo, og handlingen var lagt til skolen og skolegården. I åpningsscenen finner Trym et skattekart på toalettet, og så bærer det i vei på kryss og tvers gjennom skolegården på leit etter skatten. Til sist finner Thalia gullet, som viser seg å egentlig være snop. Det så ut til at klassen hadde kost seg veldig med både å lage denne filmen, og dele skatten.

Til høyre: skuespillere spiser skatten. Tommel opp!

Idas Sommervise


Så var det tid for den første sangen. Det var den kjente, og aldeles nydelige, Idas Sommervise hentet fra TV-serien Emil i Lønneberget. Solistene imponerte etter tur, og foreldrene som hadde møtt frem filmet og fotograferte, tydelig stolte og rørt over sine håpefulle.

Stolte foreldre i dokumentasjonsoppdrag

 

 

Idas Sommervises solister. Fra venstre: Celina og Carolina, Tale og Ida, Sine Mari, Kasper og Tirill.

Diktlesning

Tredje trinn fremførte egenproduserte dikt , noe de hadde jobbet med siden i vår. Diktene inneholdt vakre ord om snøen som smelter og solen som glitrer og varmer. Temaet var vel vår og sol, men hadde også innslag av stein, tigre, fisking og gangetabellen. Ganske underholdende og skjønne tankerekker fra kreative barnesinn.

Diktlesere. Fra venstre: Michael og Ask. Markus, Maila og Reda.

Et lite utvalg forseggjorte dikt. 
Jeg er en stein
Jeg er en stein.
Jeg ligger i gresset.
Noen tar meg.
Noen kaster meg.
Jeg knuste.
(Markus)Jeg er en sol
Jeg er en sol.
Jeg er gul.
Jeg gjør at vi lever.
(Ask)

Avslutningsvis ble det sunget “Hav og himmel, kinn mot kinn. Motortøff og sønnavind…» For full hals.
– Vet du hva det beste er? Det at vi får være her! (red. Anm.)

Tekst og bilder:
Nina C. Kaasin Simarud