Vi ønsker oss flere bøker!

Nå, selv om skolen bestilte flere esker med nye bøker i fjor, trenger biblioteket vårt igjen et påfyll. Endel bøker har allerede dessverre kommet på avveie, og noe av det gamle har vi «Lest i filler». Hilde Rasmussen har, sammen med Vigdis Aure Modal, ansvar for biblioteket i år, og snart skal skolen i gang med lesesatsing i 1. – 7. trinn.

– Å finne spennende bøker for alle ferdighetsnivåer og interesser er en utfordrende oppgave, siden vi bor så langt unna norske bibliotek og bokhandlere, sier Hilde.

– De elevene som har bodd her noen år, og er flittige lesere, synes det er vanskelig å finne nok spennende litteratur. Ønsket og behovet er stort, og selv om du kanskje bare har en bok eller to, er det verdifullt for oss, sier hun.


Tredjetrinnselevene fant mye spennende å lese i dag, men det er ikke alltid like lett for alle.

Elevene fra 3. trinn er en tur i biblioteket i dag. Elevene forteller at de liker mye forskjellig, og at alle bøker er fine, egentlig. Men gutta vil gjerne ha litt mer spennende bøker, og synes det er dumt med aldersgrensene på de aller skumleste. – Det kan jo være fordi de er vanskelige å lese også, mener Isak og Kasper. Kanskje de må vente noen år før de leser Harry Potter. Ida holder fram en diger bok om dyr, og sier hun har lest hele. Olivia vil lese en bok om Bølla Britt, og det er hun heldig med. For den boken passer akkurat til henne. Alle er enige om at det hadde vært fint å få flere bøker. Bøker om alt mulig!

– Har du no så gi det bort, sang Trond Viggo Torgersen. Her kommer en link til den sangen, så kan du nynne med mens du leter i hyllene dine. På forhånd, tusen takk! Hilsen alle elevene på Den Norske Skolen, Malaga.

Tekst og bilder, Nina C. Kaasin Simarud.