Ut for læring

Vår vakre, nærmeste hvite landsby, Mijas Pueblo, fikk besøk av Den Norske Skolen, Malagas sjette- og syvendetrinnselever på fredag. Der øvde elevene på å lese kart og de fikk klatre opp de bratte bakkene til et idyllisk katolsk kapell med storslått utsikt. Også Tredje- og fjerdetrinnselevene fikk seg en liten tur denne dagen. De dro til Palomaparken i høstsolen for å ha uteskole om miljø og dyrevelferd.

Kartlesing i Mijas

Kontaktlærer Karethe Eide forteller at alle tok rutebuss opp i byen, noe som i seg selv var en ny opplevelse for mange.

-Alle elevene gikk sammen opp til kapellet i fjellet «Ermita del Calvario» Dette er et av de fineste utsiktspunktene, og her i fra kunne vi se Riffjellene i Marokko og ned til Fuengirola.

-Etterpå ble elevene delt i grupper, og de fikk utdelt et kart med oversikt over byens ulike attraksjoner som de selv skulle lokalisere og sanke litt informasjon om. Med dette fikk de øvd seg i både samarbeid og kartlesing, samtidig som de ble kjent med byen.

Mange la inn et ekstra stopp innom en isbar eller kiosk og var svært fornøyde da vi voksne møtte dem igjen på avtalt møtepunkt en time senere, forteller Karethe.

Tverrfaglig om naturvern i Palomaparken

Hva er kjennetegn på park? Et infoark om parken ble innledningen for fagdagen i Palomaparken for tredje- til femtetrinn. Alle hadde med seg iPad og fikk først i oppdrag å lage en video om hvordan dyrene har det i parken. Noen av postene var forberedt av lærerstudentene som har praksis på skolen vår i disse dager.

Kontaktlærer Camilla forteller at arbeidsgruppene bestod av elever fra alle alderstrinn, og at femtetrinnselevene fikk være gruppeledere. – De tok ansvar og det ble observert mye godt samarbeid.

Her er noen av postene elevene fikk løse i aldersblandede grupper:

Dyrevelferd

-Lag en video om dyrevelferden i Palomaparken 

Miljø

-Lese og forstå symboler for faremerking av hverdagsprodukter 

-Memoryspill 

-Kildesortering

-Søppelsortering (praktisk oppgave; Hva skal hvor?)

Planter 

-Sammenlign og gjenkjenn plantens ulike deler. 

-Hjernetrim gåter 

-Gruble 

Formasjon

Kreativ oppgave der elevene tar bilder av hverandre, med dyr som tema.(Formasjoner og uttrykk)

Forestill en.. elefant – Løvefamilie – Krokodille / krokodiller – En struts – En megastor pytonslange – Edderkopper – En giraff – Hundefamilie – Mus – Apekatt / apekattgjeng – En flodhest – Fisk som svømmer i havet – Fugler som flyr – Valgfritt dyr..