Takknemlig

Hva er du takknemlig for? Ofte er det negative ting som fester seg i hodet og hjertet og preger dagen vår, selv om det kanskje bare er filleting. Men visste du at det å være lykkelig er noe vi på en måte kan lære oss? Vi mennesker trenger å øve på å legge merke til det som er bra i livet, og sette pris på det. Når vi får øvd litt, og blitt gode på det, kan vi kjenne oss gladere og mer fornøyde.

Alexia og Darine er takknemlige for mye i livet sitt. Aller mest familien, klassen og vennene.

Den Norske Skolen, Málaga følger i år et læringsopplegg for folkehelse og livsmeistring som kalles Livet og Sånn. Opplæringsmateriellet er helt gratis, utarbeida av Ålesund kommune med støtte fra Møre og Romsdal fylkeskommune.

Temaet i mai handler om å være takknemlig, legge merke til det fine i livet, og sette pris på dette. Det er også veldig hyggelig når de unge lærer å si takk til hverandre (og til verden) for alt vi er så heldige å ha, eie og oppleve.

Linda Sakseide hadde gjennomgått kapitlet takknemlig i forrige uke, noe klassen fikk oppsummere i Lek og Læring nå på mandag. Alle startet timen med å si noe de var takknemlig for, som assistent Nina og elevene selv skrev på tavlen, med farger, stjerner og hjerter på.

-Det ble en vakker tavle,

som vi er takknemlige for!

Norskeskolen