Surfing i Tarifa


Surfing i Tarifa – Proff posering med surfbrett.

Bare noen få timers kjøretur fra skolen ligger Tarifa, byen som er viden kjent for sine flotte strender og ideelle forhold for surfing. – Her er det spesielt egnet for nybegynnere, forklarte instruktøren og pekte på området elevene skulle surfe i.

Først var det på med våtdrakter og tørrtrening på land. Alle fikk utdelt et surfebrett etter høyde, og elever og lærere ble delt inn i tre grupper på syv, åtte personer. Å få på seg våtdraktene var en utfordring i seg selv for enkelte, noe som utløste flere lattersalver. Etter et kvarters tid med prøving, vrenging og vending ble alle om sider klare og undervisningen kunne starte.


 Å lære seg å surfe er egentlig å prøve og prøve og øve og øve.. Det er ikke lett, men veldig morro!

Det ble litt plasking og kaving. Det ble mye magepadling og mange runder. Linnea kunne fortelle at hun var den første som greide å stå litt gjennom en bølge. Marcus hadde surfet før så han greide seg bra. De fleste følte de greide litt etterhvert etter mange runder og utallige forsøk. Surfing er ikke enkelt!

Etter surfingen ble det tid til litt fritid på hotellet eller i byen. Elevene ant raskt ut at det fantes en mat/godtebutikk rett i nærheten.

Grillkveld

For at elevene skulle få spille litt volleyball og mingle litt i strandsonen, takket lærerne ja til tilbudet om å spise grillmat på surfernes egen strandbar. Menyen bestod av kyllinggrillspyd, pommes frites og hamburgere. Spisingen gikk raskt unna og elevene løp ut igjen for å kose seg med forskjellige aktiviteter. På området var det også kiosk, treningsapparater og plass nok til å spille litt fotball.I solnedgangen kunne de som ønsket det ta et kveldsbad med lærer Petter som badevakt, før alle ruslet slitne og fornøyde tilbake til hotellet.

Byvandring og shopping

Dag to var det tid for en bytur før hjemreisen. Med Petter i spissen travet elevene gjennom porten til gamlebyen og ned til borgen og havna. Etter en meget rask omvisning, fikk elevene gå fritt, handle og spise etter eget ønske.


Et gruppebilde av hele gjengen oppe på den gamle borgen nederst mot båthavna.

Sett i Tarifa

Det ble tatt over 900 bilder med skolens kamera på denne turen! Det er mange som ønsker seg bilder, så her kommer et lite utvalg. God fornøyelse!
Tekst og bilder ved
Nina C. Kaasin Simarud

Norskeskolen