Stranddag

Hvert nytt skoleår, i oppstartsuken, arrangerer Den Norske Skolen, Malaga en “Bli kjent dag” på Carvajal stranden. Stranddagen gir elevene en god start for nye vennskap. Der kan de slappe av leke, prate og slik bli kjent med hverandre.

Hvert nye skoleår, i oppstartsuken, arrangerer Den Norske Skolen, Malaga en “Bli kjent dag” på Carvajal stranden. Stranddagen gir elevene en god start for nye vennskap. Der kan de slappe av leke, prate og slik bli kjent med hverandre.

Lek, kos og konkurranser

Noen lærere ved barneskolen arrangerte gruppelekene “Bomba” og “Tante knute”, før de jaget opp stemningen med vannstafett. Det ble satt opp mål for strandfotball og nett til strandvolleyball. På ungdomstrinnet var det flere som valgte å slappe av og sole seg litt og høre på musikk. Det heter ikke å sole seg og slappe av lenger, forresten. Nå heter det å ” læxe”og “tæne” (Engelsk: relaxing and getting a tan)

Stranden ligger beleilig rett ved en togstasjon mellom Fuengirola og Benalmádena, slik at det er lett for alle å komme seg dit. De første timene var det ganske overskyet på stranda i dag, men for den som vil leke er det godt med litt skygge, og det satte absolutt ingen demper på badegleden.

Sandslottkonkurranse

Årets tema for konkurransen var “Disney”. Tiendeklassinger fikk være gruppeledere og så langt det var mulig var det noen fra hvert alderstrinn med i alle gruppene. -Planlegging og samarbeid viktige faktorer for å lykkes, annonserte stranddagsgeneralen Vigdis, før hun ropte opp gruppene og blåste igang. Juryen tok også i betraktning gruppenes grad av kreativitet og selvsagt om resultatene samsvarte med oppgaven.

Etter en knapp halvtime var stranden dekorert med Kaptein Kroks Skute, Havfruen Rapunzel, Ole Brumm og Snurre Sprett, disney-slottet, krokodillen i Peter Pan, Dory og Nemo, Olaf fra Frozen, Olaf fra Frozen på sydentur, Ariel og Sebastian, og Den Lille Havfruen.

Juryen i arbeid

Midt i all den vanskelige vurderingen, og til tross for stor uenighet, er de en jury med godt humør.

Heia dem som taper

To kuler is?

Gedda i sandslottkonkurranse-gruppe fire og Adrian i gruppe seks ser molefunkent etter seierslaget som går til chirringitoen for å få is. -får de bare en kule? Bare en kule is? -Det vet jeg ikke. -Håper i hvert fall ikke de får to! -Jeg var med på å lage det store slottet. – Hvorfor vant ikke vi egentlig? Chupa Chups er forresten godt det også, blir de enige om. 

Bedre lykke nestegang, gutter!

Vinnerlaget

Vinnerlaget jubler!

Tekst og bilder ved

Nina C. Kaasin Simarud