Skoleåret erklæres for åpnet!

test 2

Marie sitter spent under en palme i skolegården. Det er første skoledag ved Den Norske Skolen, Malaga og skolegården fylles opp med forventningsfulle elever, søsken og foreldre. Familien til Marie har hatt leilighet i Fuengirola siden i 2001. Nå har de bestemt seg for å være her et halvt års tid. Lillesøster klatrer på pappas fang. Familien forteller at de er veldig klare for å være litt lenger i varme Spania. – Vi gleder oss veldig til å være her, forteller moren til Marie. Selv gleder Marie seg mest til å møte klassen sin. Hun skal begynne i 2. trinn. -Er det mange elever der? spør hun..

Marie Haugan Rochmann familiePNG

Marie sitter skoleklar sammen med mamma, pappa og lillesøster. Skoleplassen er fylt med forventning, spenning og gjensynsglede.

Marie er en av 45 nye elever denne høsten. Til sammen er det 113 elever registrert fra første skoledag, fordelt fra 1. – 10. klassetrinn. Alle klassene får egen kontaktlærer, selv om flere av dem bare har 10-12 elever. Maries klasse (2. trinn) er den minste på hele skolen. De er bare 4 elever i år, men til sammen går det 26 elever i småskolen, 1., 2. og 3. trinn. Disse klassene er sammen i mange fag, og får ha fysisk aktivitet og lek sammen tre dager i uka. Den største klassen i år er 10. trinn med hele 18 elever.

Dean, Maila og Alvin gruppeklemPNG
-Første skoledag er magisk, mener pappa Dean Cote. Deans datter, Maila, har gått her siden førsteklasse. I år begynner hun på 6. trinn, og lillebror Alvin skal begynne i andre. Sammen med vennene Madeleine og Eivor, stiller de gjerne opp til et koselig gjenforenings-bilde.

Også ungdomsskoleelevene møter hverandre med store klemmer i dag. Thea og Amanda har gått i samme klasse noen år. Nå er de niendeklassinger!

gjensynsgledePNG

Nye lærere

Lærerstaben i år er ganske lik som i fjor, men det er kommet to nye kontaktlærere, en gymlærer og to nyeassistenter. Teresa Hovland fra Tiurleiken skole i på Romsås i Oslo, skal være kontaktlærer for 4. trinn iår. Kurt Robert Eriksen kommer fra Ulsrud Videregående skole på Bøler. Han skal være kontaktlærer for 10. trinn og rådgiver ved Den Norske

assistentene klargjørPNG

Skolen, Malaga. Lucía Núñez Delgado er nyansatt gymlærer. Hun er fra Córdoba, men har hatt flere jobber i Norge, blant annet på Kampen Skole i Stavanger. Marianne Larsen fra Bergen og Sarah Hem fra Larvik er skolens nyansatte assistenter. Begge har erfaring fra omsorgsyrker.

Sarah og Marianne, skolens nyansatte assistenter, sitter på arbeidsrommet og laminerer bilder. Straks skal de ut for å møte elever og foreldre.

Stian Tollefsen er tilbakePNG
Stian Martinius Tellefsen sitter klar midt i folkemengden. Han har vært elev ved skolen her tidligere, men de to siste årene har han vært hjemme i Oppegård. Stian er både veteran og ny på en gang.

Så er tiden inne. Rektor ønsker varmt velkommen til alle elever og foreldre. En etter en ropes de opp og får hilse på lærere og medelever. Stjålne blikk, hete panner og dunkende hjerter. Blyge smil, abligøyer og sjenerte, svette hender. Applaus.

Marie møter MargrethePNG Velkommen Kaia 7. trinn FrodePNGVelkommen, Sigve - RektorPNG gjensynsglede 3. trinnPNG

På rad og rekke, og litt i flokk, går de til til klasserommene. Til presentasjons-runder. Til lærernes første gode ord og den nye plassen sin.. Kanskje ved vinduet? Håper læreren ikke er for streng..

Foreldrene sitter igjen og får informasjon om skolens regler, rutiner og ønskemål for samarbeid. Punktene er mange, men det loves heldigvis referat.

Velkommen til solkysten, store og små.

Vi skal legge alt til rette for at dere skal trives!