Spanske kulturdager


Vakker, storslått natur i Ronda. Foto Inger Britt Ustad

Til Ronda med ungdomsskolen
I forbindelse med spansk kulturuke har ungdomstrinnet vært i Ronda. Elevene fikk velge hvilken attraksjon de ville se, og siden lage film, fotomontasje eller male et bilde fra opplevelsen.

Besøk på en stor tyrefekterarena var en populær aktivitet. Andre aktiviteter man kunne velge var en tur til de gamle grottene, byvandring i gamlebyen og besøk ved den berømte broen. Filmene, fotomontasjene og maleriene elevene lager skal vises på “Spansk aften” på skolen torsdag kveld.

Ungdommene på bildet til høyre valgte tyrefekterarenaen. Under ser dere hvor stor denne arenaen er! Tyrefekting er en del av den spanske kulturarven, men er blitt forbudt i flere kommuner.


Tapas, foto og flamenco

Barnetrinnet er også igang med forberedelsene til festen. Her har også elevene fått velge litt selv, og fordelt seg på forskjellige grupper. Dans, tegning og iMovie for de minste, og tapas (matlaging) foto og padel for de største. Det males og tegnes spanske motiver, og disse bildene får du også se på utstillingen torsdag kveld.Vi danser flamenco, lager Albondigas (spanske kjøttboller), bygger modell av en akvedukt, og lager fotomontasje om Spania. Lærerne på de forskjellige gruppene kan melde om god innsats og spennende resultater.

Resten får du se når du kommer på spanskfest, torsdag kl 18:00. Velkommen!

Tekst og bilder ved
Vigdis Modal, Inger Britt Ustad,
Idun Østgård, Nina Dyregrov og
Nina C. Kaasin Simarud