¡Fiesta!


Skolen hadde hyret inn en ekte flamencodanselærer, og det var så mange elever som ville vise fram det de hadde lært, at det måtte danses i to runder. 

Spansk til fingerspissene
Årets spanskfest ved Den Norske Skolen, Malaga inneholdt alle de riktige ingrediensene en ekte spansk feiring må ha. Dans, latter, høy musikk, klappende hender, og høye, klare sangstemmer. Alt kom til sin rett blandt deltagere som var festpyntet etter spanske tradisjoner. Jentene stilte i flotte fargerike kjoler og gutter med hatter og bukseseler var med å farge kvelden.

Daniel og Hannah var årets konferansierer, en jobb de utførte med glamour.

Sprek underholdning
Konferansierene Hannah og Daniel i 9. trinn styrte underholdningsprogrammet. De første de introduserte var de aller yngste, som sang “El Marinero Baila”, en sang på spansk om kroppsdelene våre. Så stod det flamencodans for tur. 1. til 4. trinn har brukt mye av spanskuka på å lære seg “Rumba” . -Dette er en dans alle spanske barn lærer fra de er små, forteller Daniel, og introduserer danselæreren, Isabella, som blir med på scenen og danser sammen med elevene.Skuespillerne fra 3. og 4. trinn, viste gode språkkunnskaper og stor innlevelse da de dramatiserte den spanske tradisjonelle fortellingen,”La Ratita Presumida”. Stykket handlet om en rotte-jente som velger feil make og blir spist på bryllupsnatta. Blandt publikum ble fnis til gapskratt, og ingen viste tegn til sjenanse. Godt jobba! “Si me voy” er kanskje mest kjent som “Cup song” men såklart ble den fremført på spansk av 5. til 7. trinn. De viste en flott musikkvideo satt sammen av de tre klassene.

Ungdomstrinnet avsluttet kultursalsamlingen med en brakfremføring av sangen “El Mismo Sol”, en populær sang om å samles under en og samme sol. – En sang om å feire sammen uten å tenke på hvor man kommer fra, avsluttet konferansier Hannah.

Tradisjonsrik mat i FAUs regi.
På kjøkkenet ble det dandert rikelige porsjoner tapas og Paella. Det var foreldrenes arbeidsutvalg som stod for serveringen og brussalget. 10. trinn hadde forberedt et stort kakebord, og solgte smilende store mengder til inntekt for klassetur.

Ronda
Ungdomstrinnet har blandt annet vært på skoletur til Ronda, og besøkt tyrefekterarenaen der, den kjente broen og gamlebyen. Elevene fikk selv velge om de ville lage film, fotomontasje eller tegne/male motiver fra byen. Flere reisevideoer ble fremvist i kultursalen. Resten var å se i klasserommene etterpå.

Mangfoldige uttrykk
Hva er Spania for deg? Med farger og ark, og med iPad, film og bilder, har alle elevene kreert uttrykk og formidlet inntrykk etter alle kunstens regler. Bilder i rammer, tegninger på klyper og filmproduksjoner. Med hvert sitt uttrykk fikk elevene vis fram alt det beste med “sitt” Spania.

 

Vårt spania sendte solen ned i øst imens trette og lykkelige festdeltagere klapret hjemover på høye heler. Takk for alt DU tilførte festen i dag. Den ble alle tiders!

Elevene hadde mye på hjertet, så det hang tegninger overalt, fra gangen og opptrappa, gjennom biblioteket og ut på klasserommene. 

Tekst og bilder ved
Nina C. Kaasin Simarud