Spansk rollespill

To av nivågruppene i spansk for tredje- og fjerdetrinn, de viderekomne og nybegynnerne, har de siste ukene samarbeidet om et rollespillprosjekt. Dialogene foregår på en restaurant, der elevene bekler rollene som kelner og gjester.

Dialogtrening

Et yndig, lite restaurantbord er pent dekket til tre personer. Stilige glass og asjetter står skinnende og venter på gjestene. Ved døren står kelneren med et klede over den ene armen, og et fat og en laminert meny under den andre.

Kelneren: Bienvenido (velkommen)

Gjest: ¿Tiene una mesa para tres? (Har De et bord for tre?)

Kelneren følger gjestene til bordet, og gir dem menyen.. Menyen har de laget selv, og i tillegg til skuespillet og dialogen, skal elevene filme hverandre og lage en presentasjon.

Underveis i dette arbeidet har vi hatt fokus på at elevene skal samarbeide og inspireres av hverandre, forklarer spansklærer Ingvild Augestad Syversen. Arbeidsgruppene er satt sammen av elever fra den gruppa med mest kompetanse og nybegynnerne.

Elevene skulle lage og trene på dialoger man bruker på restaurant, hvordan man samtaler høflig, og bestiller ulike retter, drikkevarer og desserter.

Lærerne hadde i forkant delt en presentasjon med arbeidsgruppene, med alle de nyttigste glosene , samt et eksempel på en restaurantsamtale fra læreboka. Lydfiler og filmsnutter lå også i forberedelsesmaterialet, slik at elevene kunne finne inspirasjon og høre hvordan ordene uttales.

Underveis i forberedelsesarbeidet og under filmingen fikk elevene tilbakemeldinger og tips fra lærerne Ingvild og Luisa. Filmene fra praksisen ble levert  inn, og til slutt skal disse vises frem for medelevene. (Her skal dere få se et lite utvalg:)

La carta (menyen) en Restaurante Frida, er laget litt slik som menyene i turistområdet ved stranden: -Med pekebilder.
Ingrid studerer menyen, og bestemmer seg for å bestille pescado (fisk)
Poner la mesa - å sette på bordet. Restaurantbordet ble virkelig stilig!