Sommerfristelser

Nå har mat og helse elevene laget herlige forfriskninger, som skapt for deilige dager i solen. Under temaet sommermat ble det disket opp med fruktspyd, sommerdrikker, fruksalat og iskrem av ulike varianter. Særlig den italienske iskremen Semifreddo ble en favoritt blant de norske familiene på solkysten sist uke. Lær deg noen triks på kjøkkenet inspirert av elevenes fristelser her:

Semifreddo er italiensk og betyr halvfryst. Dette er navnet på en rekke italienske desserter og iskaker, laget med eggeplommer, sukker og fløte. Her kan man variere i det uendelige med smakstilsetninger. 

Mat- og helselærer Monica Mørkve Wesøe slapp elevene fri til å velge og eksperimentere med smakstilsetningene i denne oppgaven, og fikk tilbake et ganske kreativt utvalg av smaker.

Sommerdrikker ble også et populært valg av oppgave nå som sommervarmen tar tak på den spanske solkysten. Det er lett å velge sunt også, hvis du anretter frukt på spyd isteden for fat. -Gjør som elevene på Den Norske Skolen, Málaga: Kos deg med hjemmelagde forfriskninger i sommer!

Dette er en hjemmelaget Semifreddo. Antagelig, siden denne er med nonstop, er den laget av en av elevene som følger undervisningen fra Norge. Semifreddo har ingen begrensninger når det gjelder smakstilsetninger. Oreokjeks er veldig populært, men du kan bruke hva som helst: Nøtter, sjokolade, bær og frukt. -Utforsk!

Monicas Semifreddo

Verdens enkleste og beste kremis: 
Til en middels stor porsjon:
3 eggeplommer
ca 100 gram sukker
6 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker – kan byttes ut med frøene fra en vaniljestang.
Fremgangsmåte: 
– Skill eggehviten fra eggeplommen. Eggehviten kan brukes til f.eks omelett eller marengs. Kan også fryses.
– Mål opp alle ingrediensene og ha det over i en bolle (alle ingrediensene samtidig). 
– Visp alle ingrediensene sammen til en silkemyk krem, og tilsett det du vil ha av smak.
– Hell alt i en bolle/boks (med lokk) og sett i frysen i ca 8-10 timer (minst). 
– Voila: verdens enkleste og beste kremis 
 
Før du starter er det lurt å gjøre klart det du vil smaksette med. Forslag er f.eks: hakket daim, sjokolade biter, biter av snickers, karamellsaus, bær osv… Hvis du vil øke porsjonen, så er det ca 1 eggeplomme, 30 g sukker og 2 dl kremfløte som hører sammen. Kan derfor øke med f.eks 1 eggeplomme og tilsvarende av det andre oppover. Jeg pleier ofte å lage til 1 liter fløte mens jeg er i gang, fordi denne isen her går unna :)…. 
Hilsen Monica
 
Norskeskolen