Samlingsstund med 1. – 3. trinnSamlingsstunden hadde «skole» som tema, og startet med en real ABC-sang, der alle elevene var med å synge så høyt, fort og ivrig at ingen lenger er i tvil om at de kan alfabetet. Også første trinn som bare har gått på skolen en måned viste stor deltagelse.

Til venstre: Konferansierene Mathias og Aksel innledet og ønsket velkommen.

Klassisk morro
Flere av de klassiske skole-sketsjene var med i neste innslag.
Daniel kommer for seint med den gode unnskyldningen at han hadde gått forbi et skilt der det sto «senk farten».

Sebastian ringer selv til skolen (med en banantelefon) og sier han er syk. -Hvem er det som ringer? Vil lærer Linnea vite. -Det er faren min, svarer han og slenger på bananen (røret).

Nathaniel spiser potetgull i timen. Lærer Linnea vil ikke ha noe av det, og får vite at han hadde ikke tenkt at hun skulle få noe heller!

Rett før det ringer til «Friminuttsangen» Slår Susanne ut med armene og utbryter frustrert at hun synes det er teit at lærerne får lønn når elevene gjør alt arbeidet.


Over: Sketsjene lokket fram latter og applaus.


Midt i friminuttsangen starter elevene å hoppe strikk, noe som leder rett inn i sketsjen om Steinar som ødelegger leken, så Noa må si ifra til inspektøren Hilma. Det viser seg etterhvert at egentlig så vil han ikke ødelegge leken, han vil bare være med! Det er fint når alle blir med, leker fint og synger «Stopp, ikke mobb» med bevegelser og stor omsorg for hverandre.

Kanonbra
Til slutt drister lærer Linda seg til å invitere publikum til kanon- synging av «Anti-Jantelov sangen sammen med elevene på scenen, og etterpå grand final med skolesangen.

Til venstre: Hele forestillingen gled knirkefritt under kyndig ledelse av 2. og 3. trinns kontaktlærer, gitarist, dirigent og sangentusiast Linda Sakseide. Ingen kan lede og engasjere som Linda! Det fikk alle, nok en gang, bekreftelse på i dag.

Tekst og bilder ved
Nina C. Kaasin Simarud

Norskeskolen