Kulturuke med stor konsertsuksess


Kultursuksess! Sangene, tekstene og melodiene, var plukket fra Norsk Kulturskoleråds sangsamling «Kor Arti». Med kyndig rettledning, redigering av arrangementene og utvalg av solister, har alle de involverte jobbet iherdig en uke for å sydd sammen konserten for elever og foresatte. Her er det 6. og 7. trinn som synger Ambitions (av Donkeyboy) 

– Vi har et tett samarbeid med skolen i hjemkommunen vår. I Sørreisa har vi 80 elever, og jobber med den kulturelle opplæringen på dagtid, forteller Oskar Larsen. Hos dem holder kulturskolen til i samme bygg som skolen, og de setter opp ca. 40 konserter i året. – For oss er dette en slags studietur, sier han videre. I tillegg til rektoroppgaven er Oskar også dirigent for to kor, ett i Sørreisa og ett på Senja.

Oskar Larsen (t.v. i bildet) har vært rektor ved den kommunale kulturskolen helt fra oppstarten for 37 år siden. Sammen med Bengt Karlsen og Kirsti Karlstad Vaeng har han tatt turen til Malaga for å høste erfaringer fra en annen skole og en ny elevgruppe.

Konsert med kromspring

Stilig! Skolens tre yngste trinn startet showet me sangen «Stilig» av Trond Viggo Torgersen. Alle kunne teksten godt og fremførte med stor innlevelse og kule bevegelser.

Alle alderstrinn fikk være med i prosjektuka, og spennvidden på repertoaret ble stor. DJ Marcus i 9. trinn startet showet med selvlaget partymusikk.
1.- 3.-trinn startet med sangen «Stilig» etterpå sang de blant annet om Theodor fra Finse, før 4. 5. og 6. trinn klemte til med «Barnas Blues»«Splitter Pine» og Malin-låta «Pang». 7. Trinn spilte gitar, og bidro med «Ambitions» og «Dancing Queen».

Etter dette var det flere solonummer, blant annet to pianostykker og en vakker, flerstemt fremførelse av «Sommerfuggel i vinterland». Avslutningsvis sjarmerte guttesolistene i 9. trinn stort med en litt vaklende fremførelse av sangen «What are Words».Over: Ylva og Ann Helen synger sammen med et stødig annenstemmekor og med Helene på piano. “What are words” var helt klart best på øvelsen, men også helt klart mest sjarmerende under konserten.

Til venstre: 7. trinn spilte Twinkle Twinkle Little Star på gitar, og var imponerende flinke til akkurat det.

Fullt band
Sammen med de besøkende fra Sørreisa, som hadde med både rytme- og blåseinstrumenter, har flere drevne musikkentusiaster fra og rundt skolen også engasjert seg i prosjektet. Musikklærer Ørjan Rasmussen har hatt det overordnede ansvaret. Sammen med musikklærer for 4. og 8. trinn, Inger Britt Ustad, har han sydd sammen øvingsplanene. Ørjan stilte også i konsertbandet med gitar, og assisterende rektor, Stefan Östgård, spilte bass. Trond Gilberg som er Sjømannskirkens organist, pianist og kantor, bidro både under forberedelsene og som pianist under konserten. Elevene Vilja Östgård og Helene Graue var også litt med i bandet og akkompagnerte.


Over: Barnas Blues og Fotball er supert! Til sammen ble det fremført 16 forskjellinge innslag.

Tekst og bilder ved
Nina Cicilie Kaasin Simarud

Norskeskolen