Samling med 3. og 4. trinn

Med masse sjarm, upåklagelig innsats, morsomme replikker og tydelige tekster på engelsk og norsk: Samlingen i kultursalen med 3. og 4. trinn i dag ble veldig vellykket!

-Vi har satt i sammen litt forskjellig, innleder lærer Linda Sakseide. Denne gangen var ikke Linda så opptatt av at forestillingen skulle ha en rød tråd, men heller vise fram litt variert fra alt de holder på med.

Alle tre klassene går først sammen på scenen, og klemmer i gang med en morsomt koreografert fremføring av “Lemon Tree”. Masse engelsk tekst med to vers, refreng og brekk. Armbevegelser og mimikk understrekte sangteksten og gjorde fremførelsen spennende. Dette gikk som smurt!

To av sangerne hadde dyreører og hale på seg. Det var ikke så rart, for så snart Lemon-Trees siste tone var over, dukket selveste Klatremus og reven fra “Dyrene i Hakkebakkeskogen” opp. Lille Klatremus jages opp i et tre av Mikkel Rev. Der synger musa så vakre godnattsanger, at reven sovner.

Presentasjon på engelsk

4. trinnselevene hadde laget en engelsk presentasjon av klassen, og fortalte fine ting om hverandre og klasselæreren sin. En av elevene hadde også laget en imponerende presentasjon av seg selv, som han fikk vise fram. Det var ingen tvil om at denne gruppa både er flinke på iPad og i Engelsk!

Sketsjer

En skolesketsj med mange vittige skolepoenger fikk publikum til å skratte godt. Under generalprøven hadde en av skuespillerne ikke dukket opp enda, så da arrangerte klassen et lite rollebytte;  Der fikk klassens nye elev, som kom på skolen for aller første gang nå i dag, også fikk prøvd seg litt. Han tok replikkene på strak arm og fikk alle til å le, akkurat som den “ekte” rolleinnehaveren!

Den påfølgende sketsjen om Mikkel Molbo var også veldig vittig. Den handlet om en Molbo som tok seg en lur. Imens Molboen sov, byttet en fattigkar sokker med ham. Så kom en bil kjørende, tutet og ville han skulle flytte beina ut i veien. Da våknet Molboen og så de fillete sokkene der nede og utbryter: -Bare kjør du, det er ikke mine bein!

Sangavslutning

En liten undulat, fremført på flere lands vis, fikk igjen publikum til å gapskratte. Eller her lo visst de som sto på scenen litt også, for de fikk med seg publikun på alle de rare bevegelsene. Avslutningsnummeret med “Barn av regnbuen” fikk første klasse på første rad til å holde rundt hverandre og gynge, for det var så vakkert.

Flott levert 3. og 4. trinn. Dette gikk veldig bra!