Roset med roser

Film om mobbing
6. trinn har laget film om mobbing i samfunnsfagtimene. Filmen var en dramatisering om hvordan en gutt har det, som blir mobbet. Regisøren, Noel Edsem, kan være storfornøyd med denne flotte produksjonen. Skuespillerne Daniel, Kim Atle, Sebastian, Nikolay og Thea med flere viste også fantastisle skuespillerprestasjoner. – Det blir nok en Oskar på denne gjengen her om noen år, sa konferansierene Amanda og Sara. Det klappet publikum seg enige i.

Rørende og ekte.
Filmen om mobbing var et gruppeprosjekt, men Noel tok den med hjem og tok ansvar for regien
.

Lemon Tree
Filmfremvisningen var langt ifra det eneste skolen fikk ta del i denne morgenen. En morsom versjon av sangen Lemon Tree ble fremført med vakre solovers og humorinnslag ved Thea, Inger Helene og Jesper.Gitarspill Twinkle twinkle little star med Kim Atle, Stian og Amanda var et populært innslag. Her er talentene tydelige.Roser til de voksne
Alle voksenpersonene tilknyttet barne- og mellomtrinnet mottok hver sin rose og noen rosende ord fra sjetteklassen. Elevene hadde lapper med lovord, og gikk en og en frem til mikrofonen og fremførte budskapene. – Lena, du er skolens sykesøster. Takk for at du plastrer oss, sa Lukas. Daniel fremførte noe vakkert på spansk til Walter, og Hilde fikk virkelig en god takk av Noel. –Du forstår problemene våre, sa han. Klart han får en klem da. Noen vokste måtte hentes på kontoret, lærerværelset og på kjøkkenet.

Så var det allsangsavslutning med «en solskinnsdag» (Postgirobygget). Dessverre ble det litt lite lyd i koristene og litt feilsynging ute i publikum, for teksten på storskjermen dukket ikke opp.
Vel, kanskje vi kunne hatt litt mere trøkk i koret mente Arne, og kjørte reprise på Lemon Tree til slutt. – Vi kan bedre enn dette,  mente han.

Og det fikk han rett i.

Tekst og bilder ved
Nina C. Kaasin Simarud