Reiseskildring fra Barcelona

En forhåndsbestilt minbuss fraktet oss gjennom Barcelonas gater og rett til inngangsdøren til aparthotell Stay Together. To store og luftige leiligheter med myke senger var som himmelen etter de trange flysetene og den stressende atmosfæren på flyplassen, og både elever og voksne tok livet med ro.

La Rambla
Etter litt kom vi oss innom den vakre gaten La Rambla i Barcelonas hjerte. Arkitekturen til gamle bygningene er slående vakker, og det yrende folkelivet skaper en god atmosfære. Vi går i samlet tropp oppover gaten, og jeg knipser bilder både i øst og vest.

Seinere på dagen tar vi oss en is i den enorme havnen og kikker på de gedigne cruiseskipene som ligger for anker utenfor byen. Havnen er virkelig et flott syn; bygd med tanke for utseende ned til minste detalj.


La Sagreda Familia

Dag nummer to var den som overøste oss med opplevelser. Vi hoppet på turistbussen og touret byen som ekte turister. Første stopp var selvsagt La sagrada familia, Barcelonas stolthet. Den fantastiske kirken er designet av Antoni Gaudí, og er virkelig et storslått underverk. Inpirert av naturen kan man gjenkjenne former som etterligner en mystisk skog, en variert flora, et rikt dyreliv. I kald stein har Gaudí gjenskapt Moder jord i sitt livsverk. Symbolikk eksisterer i hvert blyglassvindu, i hver kurve i veggene. Alle portene representerer en årstid så vel som en helgen. De fire hovedtårnene representerer evangeliene, og de to høyeste står for Jesus og Maria. Dersom en leter lenge nok kan en finne hele bibelhistorien inngravert i denne kirkens vegger. Gaudí viet store deler av sitt liv til denne bygningen, og nå ligger han begravd i krypten og beskuer at hans livsverk fullbyrdes.

Guiden som lærte meg alt dette var en av dem som arbeider med å gjøre ferdig kirken. Touren ble arrangert av aparthotellet, og er den beste jeg har opplevd. Guiden snakket på spansk, men fortalte med slik letthet at de aller fleste forstod store deler av det han delte med oss. Nettopp fordi vi hadde akkurat denne guiden, fikk vi en omvisning i selve krypten  der Gaudí selv ligger begravd, og som holdes stengt for offentligheten.

La sagrada familia er virkelig det mest utrolige jeg har opplevd innen arkitektur og historie.

Vi prøvde også å få sett den berømte Parc Güell, men vi var akkurat uheldige med tidspunktet, og gikk glipp av denne attraksjonen. I parken finnes visstnok en rekke bygninger og andre finurligheter designet av Antoni Gaudí, og står på UNESCO’s verdensarvliste.

Akvariet i havna

Til sist besøkte vi også akvariet i havnen, og fikk se både haier og sjøhester. Dette var ordentlig flott, og v

i kunne til og med gå i en tunnel som gikk tvers gjennom det aller størte bassenget!

Den siste dagen gikk med til shopping og kafesitting langs La Rambla, og da vi skulle pakke sammen sakene og begi oss hjemover satt vi alle igjen med en god følelse i kroppen. Dette hadde virkelig blitt den klasseturen vi hadde håpet på.
Tekst og Bilder
ved Torjus Nøstdal