Sommeravslutning


Stefan, skolens pedagogiske leder, smiler sitt vakreste smil og ønsker velkommen. Stefan forteller om et vellykket år med mye framgang og gode resultater for elevene. Så forteller han om en tidligere elev han hadde snakket med. Han hadde kunnet fortelle at det beste han satt igjen med etter skolegangen var at «Verden var blitt mindre».  Terskelen for å studere i utlandet, jobbe og leve i en annen kultur var blitt lavere. Det er en verdifull bonus men får ved å bo og gå på skole noen år i utlandet som barn.

Æsj, nå er sommeren her! 
«… Vannet er varmt
– det er der alle tisser. 

Alle er forelska
– ligger og kysser. 

Flasser på ryggen, og nesa er rød, 
spiser pålegg med
sand på brød..»

 

Underholdning
Den første sangen på programmet illustrerer budskapet til Stefan så godt. Det slående blonde barnekoret med 1. – 4. trinns elever synger den spanske folkesangen «Maria Isabel» med rett uttale og god innlevelse.
Så er det bare for årets konferansierer å introdusere nummer på nummer med vakre sommerlige innslag. Småskolen synger seg i gjennom  Sommerøya, Idas sommervise og en litt kul sang som heter Solbrent. 1. trinns lærer Linda Sakseide bruker hele seg der hun dirigerer dem ut og inn gjennom tekstens krumspring. Teksten sitter så inderlig godt og ungene koser seg på scenen.

Ann Helen og Alvi står klare og tar over rampelyset, og leverer en skjør og vakker versjon av «Den Prektigkledde Sommerfugl» før 5. trinn følger opp med å lese vakre sommerdikt.
De fleste diktene har elevene skrevet selv, men klassikeren «Lykke» av Inger Hagerup.


Over: Ann Helen og Alvi synger om Den Prektigkledde Sommerfugl

Til venstre: Nydelig diktlesning av 5. trinn.

6. trinn får vise sin versjon av Lemon Tree, pent levert  med solistene Thea, Inger Helene og sjarmøren Jesper, før 7. trinn Ho-er og Hey-er seg igjennom en nyere poplåt som virkelig slår an og fanger sitt publikum.8. og 9. trinn avslutter underholdningen og fremfører Postgirobyggets «En Solskinnsdag» med eget band, sang og rap. Knalltøft!

Til Høyre: 6. trinn med
“Lemon Tree”


Over: Hoo Hey med 7. trinn var et klart høydepunkt.

Årets Rookie
Hvert år er det en heldig elev ved Den Norske Skolen, Malaga som får Nordiska Rotarianes Diplom, Elevstipend for «Spesielt god fremgang i sitt elevarbeid». Årets vinner, Brage Kaasin Simarud, hadde forbedret hele åtte av sine karakterer siden jul, og økt snittkarakteren betraktelig.

 Til høyre: Rookie vinneren og hans stolte far mottar gratulasjoner.

Avgangselevene ved 10. trinn og VG1 fikk hver sin rose, og noen rørende avskjedsord fra klasselærer Randi Andersen og faglærer Sigurd Kvammen.
«Si meg. Hva betyr adjø..» Rektor, Trond Are Gjone avsluttet uventet og sterkt med noen linjer fra Jahn Teigens kjente avskjedssang. «jeg vil alltid huske deg som en venn, om vi aldri mere sees igjen. Vi har våre minner. De vil aldri dø» sang han med vaklende stemme, og høstet intens applaus.Takk for i år!

Tekst og bilder ved
Nina C. Kaasin Simarud