Reiser hjem med gode opplevelser i hjertet

Når inntrykkene skal samles og det spørres om hva de vil trekke fram som det beste ved oppholdet på solkysten, er svarene entydige: Alle de flotte folkene, den fantastiske naturen og det sosiale miljøet. Det har vært flusst med felles turer, reiser og opplevelser!

– Toppen av Valetta, sier Arne. – Og Grazalema, sier Karen. Grazalemas spektakulære omgivelser fikk  utfordret grenser med høyde og vann. Og å få oppleve alt dette sammen med gode venner. Bjørn Erik synes det er vanskelig å velge. – Men jeg glemmer ikke fort turen til Camino del Rey!

Daggi siterer: – Som voksen må man flytte for å få nye venner, har en vis mann sagt. Vi har fått mange nye og gode venner blant kolleger og foreldre i løpet av dette året. Fantastisk! En annen super ting er at vi som familie har fått enda tettere bånd og fått vært masse sammen, sier han. Det har vært mange flotte opplevelser både for meg alene og oss som familie her på Solkysten. Det må nevnes mange flotte turer og muligens er det sykkelturen fra Sierra Nevada og ned til Motrill som ble det største høydepunktet for meg.

Det aller flotteste her er alle de trivelige menneskene, mener Bjørn Tore. – Alle som kommer hit har et ønske om å oppleve noe nytt, og har en fin innstilling. I tillegg er det selvsagt mye fin natur, og vi har hatt mange flotte turer på fjellet, ved sjøen, i elver og gamle byer.

– Vi vil vel savne nesten alt ved dette oppholdet, sier Marit. Gode, positive kolleger som strutter av livsglede,  masse sosiale sammenkomster og ikke minst de mange flotte utfluktene. Både storbyliv og naturopplevelser rundt omkring i området har gitt god rekreasjon og opplading av batterier. Vi vil se tilbake på denne tiden som et eventyr og tenke på at vi har vært heldige som har fått oppleve noe så flott, avslutter hun.


De som takker for seg i år er: Øverst f.v: Marit Helen Syversen klasselærer i 5. trinn, Karen Silset, spesialpedagogikk, Turid Svensrud Paulen, årets 3. trinnskontaktlærer. Underst f.v: Dag Sverre (Daggi) Jølstad kontaktlærer for 4. trinn, Bjørn Erik Kleven, spesped og fysisk aktivitet, Arne Olsen Kristoffersen, klasselærer for 6. trinn og Bjørn Tore Paulen Mattelærer og IT-ansvarlig.(Laila Stokknes slutter også, men var ikke tilstede)

Arbeidsplassen har også vært en god opplevelse.

– Året vi har hatt her ved DnS Malaga har vært et eventyr fra første stund, sier Karen. Gode, engasjerte og dyktige kolleger, fantastiske rammer for å gjøre en god jobb som lærer og et nærmiljø som er spennede og behagelig utbroderer hun.

De andre kan også varmt anbefale å jobbe ved skolen. – For det første er det et superbra miljø blant de voksne på jobb, reklamerer Daggi.  – Jeg gleder meg til å gå på jobb hver dag. For det andre er det flotte elever å jobbe med. Også er det herlig å ha 12 elever i klassen imot 28 hjemme i Norge.

– De som jobber her er overskuddsmennesker som brenner for det de driver med, utfyller Bjørn Tore. – Det er gode ressurser tilgjengelig, både faglig og materielt. Jeg kan trygt anbefale å jobbe her.

Vi er ikke lenger de samme.

Ekteparet Turid og Bjørn Tore Paulen har jobbet på skolen i to år, og har vært sentrale i det sosiale miljøet, og har arrangert diverse sammenkomster både for lærerne og flere barnefamilier. Nå føler de at det er vanskelig å ta farvel.
-Nå drar vi tilbake til Norge etter to år, om enn litt motvillig. Sier Bjørn Tore. – Det skulle bare være ett år, men vi skjønte at det ble for liten tid. Vi har fortsatt ikke rukket å besøke Picasso-museet, sier han spøkefullt. – Jeg ser ikke bort ifra at vi gjør noe tilsvarende senere. Både barn og voksne har funnet seg godt til rette, og vil gjerne tilbake, sier han.

Turid er heller ikke helt klar for å dra. – Jeg skulle gjerne ha stoppet tiden, sier hun. – Slik at eventyret her i Spania kunne nytes enda litt til. Å flytte tilbake blir nok også bra. Vi flytter tilbake til det samme som vi flyttet fra. Samme hus og nabolag, samme skole og samme jobber. Selv om vi kommer tilbake til det samme er kanskje ikke vi helt de samme som da vi flyttet fra Norge for snart to år siden. Vi føler oss hjemme her i Spania nå og kommer nok ofte tilbake på besøk. Se ikke bortifra at det!

Det er en lykkelig men vemodig gjeng som reiser fra solkysten i sommer. Fulle av minner reiser de tilbake til det vante livet i Norge. Oppfordringen er klart formulert av Bjørn Erik: – Ta sjansen når den dukker opp. En opplevelse for livet!

Tekst og bilder
Nina C. Kaasin Simarud