Rosenborgs nye spiss?

Adrian innrømmer at han fikk litt høy puls da han tok kontakt med Rosenborgtreneren Kjetil Rekdal etter en treningskamp mot Haugesund. Kampen ble spilt i Marbella og endte 0-0. Dette mente Adrian var for dårlig, så han tilbød seg like godt å hjelpe til!

-Kjøp meg om et par år, sa Adrian, og fikk tilslag.

Rosenborg oppholder seg i Marbella for å trene, og teste laget før seriestart med å spille treningskamper. Adrian forteller at han synes laget spilte bra, men at de godt kunne fått inn et mål eller to. Etterpå satt hele Rosenborg på en benk bare noen meter unna familiene fra Den Norske Skolen, Málaga, som hadde møtt opp for å se de norske heltene og heie på dem. Supporter (og blodfan) Adrian, som aldri hadde vært så nære spillerne og treneren på Rosenborg før, fulgte innskytelsen om å gå bort og snakke litt med treneren Kjetil Rekdal.

Adrian følte seg litt starstruck men tok mot til seg, og gikk rett bort og spurte om en plass på laget. – Jeg gikk bort til han og sa at han skulle kjøpe meg, forteller han. -Jeg tok pekefingeren opp og sa at han måtte kjøpe meg om et par år, sier han og flirer. Trener Rekdal var imøtekommende og spurte om hvilken posisjon Adrian spiller i. Adrian svarte at han spiller spiss, og fikk tilslaget: – Ja, vi trenger noen som kan skåre mål!

Spilleren Per Ciljan Skjelbred var raus og gav Adrian spillerskjorta si, ei skjorte som Adrian forteller skal i glass og ramme på veggen. Dette er jo en originalskjorte, og du får ikke kjøpt en slik, så den er ganske dyrebar, sier han.

Trener mot proffdrømmen

Adrian har glimt i øyet, og sier han gleder seg til å spille for Rosenborg om tre år. -Det hadde vært gøy å sitte der da, om tre år, foran mange folk og si “hva var det jeg sa”. I mellomtiden trener han hardt mot drømmen sin, og føler seg enda mer motivert enn før.

Adrian trener tre ganger i uka på et lokalt spansk lag, i tillegg til en time egentrening hver dag. -Her i Spania spiller man for å vinne, og alle spillere må prestere for å være med på laget fra de er ganske små. -Jeg var ikke blant de beste i Norge, og har blitt mye bedre av å trene her, sier Adrian. -Det er mye mer spill og teknikk på treningene, sier han, og avslutter med å anbefale andre barn og ungdommer å trene med et spansk lag, hvis de vil bli skikkelig gode.

Vi heier videre på Adrian, og tenker Rosenborg bare kan begynne å glede seg!

Avisa Nidaros var tilstede, og fanget samtalen med kameraet (utklipp til høyre). Etterpå ble Adrian intervjuet om hendelsen, og kom i avisen. Saken er en pluss-sak, det vil si at man må være abonnent eller betale for lese den, men her er en link til saken i Nidaros. Foto Marius Dahl.

Norskeskolen