Heders- og kompisprisen

Sommerferien nærmer seg med stormskritt. Som vanlig har året gått altfor fort og som mange av dere sikkert kjenner dere igjen i, kjenner jeg på følelsen av at vi kanskje ikke har fått gjort alt vi hadde tenkt vi skulle fått gjort. 

Men, nå går altså skoleåret mot slutten, og tross alt er vi godt fornøyd med det vi har fått gjort og opplevd. Vi avslutter skoleåret med spanskuker og spanskfest/sommeravslutning for elever og foresatte. Dette er en veldig hyggelig og viktig tradisjon, og et av høydepunktene blant mange, er utdelingen av Hedersprisen og Kompisprisen. 

Bilde: Selim var den første eleven som ble utnevnt som årets medelev og fikk utdelt den gjeve hedersprisen i 2018.

Hedersprisen

Denne prisen, som er donert av Nordisk Rotary forening i Marbella, går til en elev som har mottatt flest og best begrunnede nominasjoner av sine medelever og lærere. Nominasjonene gjøres for å ha etterlevd skolens 3 Gylne Regler på en synlig og eksemplarisk måte.

Skolens 3 Gylne Regler er:

  1. Jeg er her for lære
  2. Jeg er her for å hjelpe andre å lære
  3. Jeg er her for å bidra til at alle har det bra

Dette synes vi er flotte regler som alle har forutsetninger for å klare. Og det er imponerende mange som hver dag gjør sitt ytterste for å etterleve disse reglene. Det ser vi hver dag. Vi ser elever som trøster hverandre, elever som inkluderer, elever som hjelper andre både faglig og på andre måter, vi ser elever som leker sammen og tar vare på hverandre. Ikke minst ser vi det på den enorme mengden nominasjoner og det arbeidet elevene legger ned i å begrunne hvorfor akkurat den medeleven fortjener å få Hedersprisen.

Kompisprisen

Dette er skolens og elevenes pris. Den prisen går til den eleven som som har fått flere nominasjoner som er spesielt godt begrunnet i hvordan eleven har vist at hen er en god venn. En som har tatt vare på sine skolekamerater, tatt ansvar for det skolemiljøet, vært inkluderende og stått opp for andre. 

Som alltid er det vanskelig å velge ut bare én elev til disse prisene, for det er så mange elever på vår skole som bidrar til læringsmiljøet, som er en god venn og som tar ansvar for skolen og alle oss som går her hver dag. Det viser at dette er noe alle synes viktig og at det legges merke til av medelever og av ansatte. Vi som jobber på skolen ser dette hver dag.

Utvelgelsesprosessen er fortsatt ikke helt over. Dette er en oppgave vi i nominasjonskomiteen tar på største alvor og alle nominasjoner gås gjennom grundig. Men, på sommerfesten onsdag 22. juni, skal prisvinnerne være klare. 

Vi gleder oss!

 

This entry was posted in . Bookmark the permalink.
Norskeskolen