Gratulerer med dagen, alle sammen!

Det er fantastisk stå her i dag og få dele og feire 17. mai, barnas dag, Norges nasjonaldag, med dere alle. Dette har vi ventet på så lenge. Å endelig få gå i tog, med korpsmusikk og se alle glade mennesker i gatene som feirer med oss.

Denne dagen er for oss nordmenn kanskje den viktigste dagen i Norges historie. Dette er dagen da Norge fikk sin egen grunnlov og  selv om det skulle gå 90 år før unionen med Sverige ble oppløst, anså mange nordmenn seg for første gang på mange år, seg som frie. Denne friheten vi nordmenn har skal vi ikke ta for gitt. 

Fraværet av alvorlige konflikter her i vårt lille samfunn kan gjøre det lett å glemme at friheten for mange mennesker ikke er en selvfølge. Men det er mange mennesker rundt om i verden som fortsatt kjemper for frihet og fred og vi må alle bry oss og engasjere oss, i denne kampen.  Vi som er så heldige å bo i denne åpne og  inkluderende kommunen som Benalmadena er, får muligheten til å bli kjent med hverandre gjennom og på tvers av landegrenser, kultur, religion, språk og sosiale forutsetninger. 

Min oppfordring til alle oss som er her i dag er; benytt denne muligheten godt. La oss  være gode rollemodeller for den oppvoksende generasjon gjennom å inkludere, respektere og lytte til hverandre uavhengig av hvor vi kommer fra, hva vi tror på eller hvilke forutsetninger vi har. For gjennom kunnskap om andre som ikke nødvendigvis er helt like oss selv vokser empati, forståelse, toleranse, raushet og engasjement. 

Tusen takk til alle som har kommet fra fjern og nær for å feire denne dagen sammen med oss. Takk til lokalpolitiet, Benalmádenas lokale korps – for å lære seg og spille våre tradisjonelle 17. maisanger, 6. klasse elevene fra Jacaranda for deres deltakelse og ikke minst ordfører Victor Navas og hans administrasjon  for deres oppmuntring, generøsitet og gjestfrihet, som gir oss muligheten til å feire denne dagen som ikke bare er Norges frigjøringsdag, men som også er en påminnelse om å fortsette kampen for frihet for alle mennesker i hele verden.

Gratulerer med dagen alle sammen!

This entry was posted in . Bookmark the permalink.