Picasso-museet i Málaga


Her står 2. trinn utenfor museet sammen med sin klasselærer Linda Sakseide.

-Vi har lært at Picasso malte kubisme. Det var han som fant opp den måten å male på, sier Hilma. -Han er en berømt kunstner i hele verden, fortsetter Trym.

-Jeg skulle ønske at vi hadde sett maleriet «Guernica» på museet. Det er det mest berømte maleriet som Picasso har malt, sier Marius.

Det handler om at det var noen som bombet byen Guernica slik at nesten alle døde, og Picasso brukte bare svart, hvitt og grått når han malte det, forteller læreren. De andre er enige i at Guernica er det mest spennende maleriet som Picasso har malt, men de liker også de andre bildene.


Underveis på tur ble det løst oppgaver og handlet kunstkort. Fra venstre Hilma og Alisa løser oppgaver. Til høyre ser dere hele gjengen i souvenirbutikken.

-Picasso ble født i 1881, sier Alisa.

-Han laget så rare ansikter. Nesa peker den ene veien, mens øynene og munnen peker en annen vei. Det er skikkelig rart og morsomt, sier de.

Når Picasso døde i 1973, var han nesten 92 år gammel. Han ble født i Málaga, men da han var 19 år reiste han fra Málaga for siste gang. Han bodde mesteparten av livet i Paris og malte der, utfyller Linda.

Klassen besøkte også huset der Pablo Picasso ble født, og vi så stua til familien hans, men det var litt skuffende at vi ikke fikk sett rommet til Picasso, mente elevene. Noen hadde også lyst til å prøve doen som Picasso hadde sittet på. Da fikk vi en fin diskusjon om at kanskje han ikke hadde et eget rom, og kanskje han ikke hadde en seng engang, samt at de helt sikkert hadde hatt utedo den gang, selv om det nå var doer for turistene i leiligheten.

Alle elevene fikk med seg hjem et kort med ett av Picassos malerier på, og da var det særlig ett maleri som var populært, nemlig «Akrobaten». -Jeg syntes det var veldig morsomt, siden det ser ut som om han biter seg i rompa, avslutter Trym.
Tekst og bilder: Linda Sakseide
Redigert av Nina C. Kaasin Simarud.

Norskeskolen