Påske!

Påske på timeplanen

I Spania gjelder helt andre påsketradisjoner enn i Norge, og elevene lærer litt av hvert denne uka. Påsken i Spania er først og fremst en religiøs høytid med mange prosesjoner, alvor og pasjons-musikk. I kontrast til vår norske fokus på oppstandelse, kyllinger, skiturer og påskeegg, blir det mye å snakke om og lære. Mattradisjonene er også veldig forskjellige i Spania og Norge. I mat- og helsetimen startet Luisa og niende trinn allerede i forrige uke med å lage gule muffins på norsk vis. Denne uka har de fått forsøke seg på Torrijas, som er en spansk påsketradisjon. (Vi har noe tilsvarende på norsk som vi kaller Arme Riddere.)


Gutta på 9. trinn viser fram påskebaksten sin, gule Muffins. Fra venstre: Harald, Sander, Rolf, Benjamin og Kasper. Foto: Luisa Palomar

Påskeverksted
Poser med isoporkuler, farget papir og fargerike fjær er forvandlet til kreativ påskepynt denne uken før påske. Alle klassene har fått hvert sitt påskesett, og verkstedene ble i år løst klasse-vis.


Sjettetrinn hadde de veldig gøy, og viste stor kreativitet på påskeverkstedet. 


 
De store elevene koste seg også veldig med å lage påskepynt. 
Påskebudskapet
Ungdomsprest Ruth Ingerborg fra sjømannskirken tok turen til skolen i dag for å fortelle kirkens påskebudskap, og hva som skjedde de forskjellige dagene i påskehøytiden.


Ruthis” hadde også med seg noen sanger elevene fikk synge. Stefan spilte gitar til sangen. 

Gul mat på menyen.

Over: Påskelunsj. Kjøkkenjentene har kakao, nystekte fletteloff, deilige salater, eggerøre og røykelaks på menyen.

Til dessert har foreldregruppa bakt påskekaker, og det hopper rosa påskekaniner rundt med godteri til alle. Det ryktes at den ene påskekaninen vil være anonym, siden han også har andre oppdrag.

Lærer Petter derimot spretter villig rundt foran kameraet med kurven sin.

Den Norske Skolen, Malaga ønsker dere alle en god spansk og norsk påskeferie.

(PS: Skolen starter opp igjen på mandag)

Tekst og bilder ved
Nina C. Kaasin Simarud

 

Norskeskolen