På tur med telt og primus

-Flere av elevene på valgfag friluftsliv fortalte at de aldri hadde overnattet i telt! Dette måtte vi gjøre noe med, sa lærer Ørjan Rasmussen. Så dro han med seg gruppa på en primitiv overnattingstur med telt og primus.

tester-hoydeskrekken-1.png

Blide teltturister tester høydeskrekken og nettilgangen.

Camping i Ardales
Turen gikk til de vakre, grønne innsjøene ved El Chorro, Ardales. -Skolen har gjort innkjøp av tre store firemannstelt, som vi benyttet. Det heter firemannstelt, men jeg tror det kan være plass til åtte personer i hvert telt, om man ligger litt trangt, forteller Ørjan. -Vi var ti elever og to lærere på tur. Åtte av elevene overnattet, så vi hadde veldig god plass. Alle hadde med mat til eget bruk. En enkel rett til primus eller kaldmat. Det skulle være litt enkelt og primitivt, forklarer han.

tester-larmusklene.png


tester-liggeunderlagene.png


tester-badevannet.png

Kajakkpadling, bading, fjelltur og test av telt og liggeunderlag. Elevene koste seg veldig på tur! 

Fjell og kajakk
Elevene fikk lære å padle kajakk i Lake Ardales. Etter padlingen gikk vi til en fjelltopp i nærheten. Det var det eneste punktet elevene hadde nettdekning på telefonene sine, så derifra ble det sendt mange snapper og Instagrambilder. Utover dette var det ikke tilgang på nett, og det var også en ny erfaring for noen. Jeg tror de hadde en kjempefin overnatting, for det tok lang tid før det ble stille på teltplassen, og det var mange trøtte «morrafjes» da vi skulle pakke og dra, flirer Ørjan.

unspecified.png

Mathilde har funnet seg en nydelig utsiktsplass.

Bilder ved Ørjan Rasmussen
og Frode Langevold
Tekst ved Nina C. Kaasin Simarud