Ørnefjellsmarsjen

Anisa, skolens raskeste jente og Jonathan løper mot toppen sammen.

I krysset mellom ulvehytteveien og ørnnefjellstoppen står saftstasjon nummer to. Her sjekkes også startlistene mot de passerende. Det er tåkete i dag, og elevene kan knapt identifiseres der de kommer nede i bakken. De krysses ut og sendes riktig vei. – Det skal mye til å få lov å bryte underveis, for mestringsfølelsen de får i belønning er så mye bedre enn følelsen av å ikke ha greid det, sier en av lærerne i forbi-farten.

Rolf Einar, (Daniel?) og Casper i 10. trinn besøker saftstasjonen til Lena Dinesen.
Foreldregruppa (FAU) disket opp med hjembakte boller og saft til elevene.


Fra venstre: Ylva og Alvi traver mot toppen. På bildet til høyre løper Tuva.. etterfulgt av hvem?

VG1 og noen ungdomsskoleelever holder varmen med tauhopping.

Tåka lå tjukk rundt ulvehytta. Etter alle var kommet i mål og det var tid for å spise matpakke, var det ikke lenger nok med svett treningstøy og vindjakke. Turkjeks og nybakte boller hjalp ikke helt for de som ikke hadde med seg ekstra tøy.Turansvarlige Lena Slaatsveen og Siv Martha Øie bestemte derfor å ta premieutdelinga på skolen. Buss ble bestilt til bommen og kun en times tid seinere var alle nede.

Premieutdeling

Den atletiske søskentrioen Anisa, Ibrahim og Yasin Buras tok to førsteplasser og en tredjeplass. Årets nykommer på pallen var Kasper i niende trinn, som var nest best av guttene. Linnea og Amanda i åttende delte andreplassen blant jentene. Nathalia i åttende fikk årets idealtidpokal.

Alle som var med i konkuransen fikk medalje og diplom.

– Egentlig så gruer jeg meg litt hvert år, sier Ylva i åttende trinn. Hun synes det er litt bratt og langt. – Men det føles herlig når det er ferdig, og i år «persa» jeg med over åtte minutter og tjue sekunder, smiler hun stolt, Sist gang hun konkurrerte til toppen var for for to år siden. Det ble ingen pokal på henne, men at det er bra for selvtilitten er det ingen tvil om.

STARTEN GÅR – SE VIDEO HER

Tekst og bilder ved
Nina C. Kaasin Simarud

Norskeskolen