Bjarte Buen er ansatt som ny rektor

Før dette var han undervisningsinspektør ved Tiurleiken skole, også i Oslo. Han var tidligere lærer og Buen har undervist på alle trinn fra første klasse i grunnskolen til tredje klasse på videregående skole. Han har jobbet som kontaktlærer, spesialpedagog og sosialpedagog. I tillegg har han tidligere vært lærer ved den norske skolen i Rojales.

Buen er lærerutdannet med universitetsutdannelse og praktisk-pedagogisk utdanning. I tillegg har han utdannelse innen veiledning og elevers læring samt innen veiledning og kommunikasjon. Han avsluttet høsten 2013 en master i skoleledelse.

Bjarte Buen var tidligere eliteseriespiller i håndball, og hadde en trenerkarriere over mange år, både i aldersbestemte klasser og på 1-divisjons-/eliteserienivå for både dame- og herrelag.

Bjarte Buen vil begynne i fast stilling 10. august, men vil delta i skolens arbeid under vårsemesteret for å forberede høstens skole.

Med Bjarte Buen får DNS Malaga en rektor med betydelig erfaring både som rektor, skoleleder for øvrig og som lærer. Bjarte har vært en sentral leder i den utvikling Osloskolen har hatt de senere årene, og som har gitt en betydelig forbedring av elevenes læringsutbytte og -resultater. I tillegg har han som trener lang erfaring med å motivere til og å lede ferdighetsutvikling på et høyt nivå. Med Bjarte Buen får skolen en meget dyktig rektor, som vil bidra til skolens videre utvikling samt til et godt og interessant arbeidsmiljø for både elever og lærere, poengterer styreleder Roar Engeland.

Bjarte Buen legger til: Jeg gleder meg veldig til å begynne ved DNS Malaga, og til å få jobbe sammen med kollegiet i den videre utviklingen av skolen. Jeg ser med forventning fram til mange gode og lærerike diskusjoner, og til å bli bedre kjent med skolens viktigste satsingsområder.

Benalmádena, 13. april 2015.