¡Olé!

Grand finale for Den Norske Skolen, Malagas spanske temadager ble kronet med en skikkelelig spansk “feria” (spansk fest) i går kveld. Elevene fikk vist fram alt de har lært i løpet av disse hektiske, men morsomme, temadagene. -Ønsker du et gjensyn med den fantastiske flamencodansen, eller vil du kanskje se noen bilder av de flotte kjolene, tapasen eller de flinke FAU-arrangørene? Vær så god!

Vi danser Flamenco!

Spania i fokus

-Vi vil utdanne verdensborgere, introduserte Stefan fra scenen i åpningstalen fra scenen i kultursalen. Det har han rett i. Ved skolen vår får elevene alt det beste fra skolenorge, men i tillegg får de masse kunnskap om spansk kultur og språk. Denne uka er det Spania, vårt kjære vertsland, som har fått det meste av tida vår. På tvers av trinn har elevene de siste dagene jobbet i grupper med forskjellige spanske tema. De har jobbet med spansk språk, sang, dans, mat tradisjoner og historie.

Langs veggene på vei inn (og ut) av kultursalen stod store, imponerende bilder, med motiver malt på fliser i tråd med spansk tradisjon. Ord om Spania, skrevet ut av barnas hjerter, spanske motiver sett gjennom barna og ungdommenes øyne, hang på vegger og tavler. Scenen var pyntet i spanias farger, med sjal og blomster.

Fra scenen ble det først fremført en “rap” på spansk. Siden fulgte en oppvisning med “Cajongruppa” som har snekret sine egne flamencotrommer (Cajon) og lært seg å spille på dem. Så fikk mellomtrinnet fremføre en spansk popsang, der mange viste gode språkkunnskaper til tross for at sangen (Volar con el viento) hadde meget raske verselinjer. To avdelinger med grasiøs flamencodans, med våre fantastiske og sjarmerende barnetrinnselever, vant nok likevel “publikumsprisen”

Til slutt fikk vi en flott oppvisning av skolens innleide danse- og trommeinstruktører, som gav publikum en prangende og profesjonell flamencooppvisning.

FAU (foreldrenes arbeidsutvalg) serverte tapas,  der inntektene går tilbake til barna gjennom arbeidsutvalget til reiser og klasseturer. Desserten var det 10. trinn som stod for, som tjente gode penger til avslutningsturen sin ved å selge kaker på klasseronnet sitt.