NIE og bodstedsregistrering

Familier som er bosatt i Benalmádena oppfordres til å bodstedsregistrere seg. Registreringen heter Empadroñamiento (på folkemunne padrón), og gir deg en del rettigheter: Du kan ta gratis buss, og du kan melde både deg selv og barne dine inn i kommunale idrettstilbudet. Fastboende får også avslag i pris på flere begivenheter og turistattraksjoner gjennom året.

Padron

Johanna og Victor (Ordfører) har lovet oss at kommunen skal hjelpe familiene ved skolen vår å skaffe seg padrón. De som ønsket det kunne sende mail til Cathrine, så setter hun opp grupper og rådhuset setter av tid til til grupper med kun våre foresatte. Dette er et fantastisk tilbud, som vi anbefaler at dere benytter dere av!

PS: Du får rett til helsehjelp og vaksiner hvis du også blir medlem i den spanske folketrygden, seguridad social. Vi anbefaler at familiene tilknyttet skolen vår har tilgang til fastlege, som kommer gjennom denne ordningen. Alternativt må dere til enhver tid passe på at dere har gyldige helseforsikringer så dere kan benytte det private tilbudet.

Vi har jobbet en stund med kommunen for å få til dette samarbeidet, som forenkler og forkorter ventetiden, så nå oppfordrer vi alle til å melde seg opp til registrering. Meld deg på til Cathrine på kontoret via mail: post@dnsmalaga.com

NIE

Vi får en del henvendelser knyttet til NIE etter foreldremøtet forrige onsdag. Dette er det avdelingen for utenlandske innbyggere seg av. og de møter dere på turistkontoret i Av. Antonio Machado nr. 10, Benalmadena Costa.

Turistkontoret opplyser: Du kan besøke oss her på mandager, tirsdager, onsdager og fredager fra 10.00 til 14.00. På torsdager vil vi fortsette å møte deg i rådhuset i Benalmadena Pueblo fra kl. 10.00 til 14.00. Delegasjonen har fått nytt telefonnummer 952 442494, e-post er den samme som før: residents@benalmadena.es.”

Norskeskolen