Musikk to dager til ende

Fra tidlig morgen til skoleslutt har det de siste to dagene vært instrumenter i sving i kultursalen og ungdomsskolens klasserom. Halve tiden har elevene valgt aktivitet utifra egne interesser; om de villet fordype seg i dans, spille i band eller ta et gitarkurs. Resten av dagene har alle jobbet med komposisjonsoppgaver og tekst, under oppdraget: Lag din egen sang, med garageband som verktøy.

MUSIKALSK OPPDRAG 

Slik lød hovedoppdraget:

-Gjennom disse to fagdagene med musikk får dere i oppdrag å komponere en sang. Dere skal ved hjelp av lyriske virkemidler skape en tekst som skal formidle et budskap og/eller gi lytteren en følelse.

Musikken skal produseres i Garageband. Du velger fritt om du vil bruke Liveloops eller improvisere over egenproduserte lydspor. Sangen skal minst inneholde to vers og to refreng. Bruk et variert språk som skaper klang og rytme i teksten. Teksten/sangen skal gi lyttere en følelse og/eller formidle et budskap.

Rett før prosjektavrundingen før helgen, var det et aldeles vilt lydnivå i kultursalen. -Elever og lærere spilte hemningsløst og sang for full hals, både med og uten harmoni. Det var ikke lenger noen synlig engstelse for å by på seg selv der, altså!

Også når prosjektlederne Hilde Rasmussen og Petter Tryggestad spurte om å få høre komposisjonene elevene selv hadde arbeidet fram, kastet mange seg på og viste frem hva de hadde.

Innen mandag må arbeidene være levert – kanskje får vi noen ferdige lydspor eller sangtekster vi får tillatelse til å dele? Elevene konkluderte selv med at det hadde vært et spennende prosjekt, at de hadde kost seg og lært mye.