Møter sommeren med dans

Nesten alle trinn stilte med dansenumre under sommeravslutningen på skolen i kveld. Salsa-inspirerte bevegelser, moderne “grooves” og heftige rytmer ristet sommerstemningen inn i sjela. Ispedd noen sarte og noen tøffe sangfremføringer, samt vakre taler og lykkeønskninger går vi sommerferien i møte med glade hjerter.

Stian, dagens konferansier, ble headhuntet i morges for oppgaven. Med bare noen timers forberedelse ledet han avslutningen med stødig hånd og stor profesjonalitet. Stian har hatt valgfag “Sal og Scene” i år, og er blitt vant med å opptre.

Første- og andretrinn hadde øvd inn noen morsomme spanske sanger med bevegelser til, og sjarmerte stort under fremføringen av “La Casita” og “Buggy Buggy”. På sitt tredje nummer fikk de hjelp av åttendetrinn som spilte gitar til “Bjørnen Sover”.  “Rock de Playa”, en fengende og muntert sangnummer ble fremført av tredje- og fjerdetrinn, før de kastet seg over salsatrinnene i sine lette strandkostymer. Siden var det femtetrinns tur som stilte med egen pianist, Tale, som spilte opp for sangen “Halleluja” sammen med husbandet Ørjan, Stefan og Trond. Så kom det tre tette dansenumre som bar preg av å ha kostet noen øvingstimer. – De satt som et skudd! Særlig sjettetrinnsguttene fikk heiarop og takt-applaus fra publikum, der de gjennomførte dansen helt jentefritt. (Klassens eneste jente måtte melde avbud i dag) Syvendetrinnsdansen var likevel den som hadde størst dynamikk og vanskeligst koreografi, noe de “nailet” tilsynelatende problemfritt.

Sommerdans med sjettetrinnsgutta

«..For det stedet jeg kommer fra, passer du inn uansett hvem du er

spiller ingen rolle hvor du er fra, alle er velkommen i mitt nabolag..»

Mitt nabolag

Refrenget i avslutningssangen som også ble fremført under årets sommerfest i fjor, setter seg i hjertet. – Det er jo slik det er her! Ved den Norske Skolen, Malaga er vi en en gjeng fra alle hjørner av Norge, og fra mange forskjellige land. Fremførelsen av versjene var det Thea og Frida i femtetrinn som tok seg av, og de rappet seg igjennom hele teksten med backup-koring fra alle skolens elever. Nummeret satt som et skudd, høstet trampeklapp. Med seg på scenen hadde mange med seg et printet flagg som representerte nasjonalitetene ved skolen vår nå.

Mitt nabolag

Rookie

Årets “Rookie”, det vil si prisen for beste karakterforbedring, gikk til Sara som hadde forbedret sine karakter i hele ti fag siden jul. Hun fikk overrakt en sjekk på vegne av Rotary klubben i Marbella, som sponser kåringen og inviterer vinneren til en hyggelig og uformell forretningslunsj over sommeren. Det er bare en pris, men vi har tre veldig gode kandidater, opplyste assisterende rektor, Stefan Östgård, og ropte frem Nohr, Amanda og Sara. Salen gratulerte alle tre med en velfortjent applaus.

Årets Rookie, Sara, mottar sin vel fortjente pengesjekk, og alle tre får en velfortjent applaus.

Roser til syvendetrinn

På springbrettet inn i ungdomsskolen står syvendetrinn. – Nå kan vi kalle dere ungdommer, sa rektor Bjarte Buen. – Det er nå det begynner. Åtte av denne klassens elever fortsetter på skolen vår til neste år, og vil møte nye utfordringer og forventninger.  Høytidlig fikk hver og en av dem overrakt en vakker rose av Kontaktlærer Frode Langevold.

Rektor Bjarte deler ut vakre ord, og Frode deler ut roser til elevene som nå går ut av barneskolen.

Vi ved Den Norske Skolen, Malaga vil gjerne få takke dere alle for året vi har hatt sammen. Et godt skoleår er avrundet, og med gode minner i hjertet er det nå som alltid noen som blir og andre som møter nye utfordringer i og utenfor Norges grenser. God sommer, alle sammen!