Møt DNS Malaga FK

Tolv fotballspillere fra 5. – 9. trinn fra Den Norske Skolen, Malaga har dannet lag, og trent sammen tre ganger de siste ukene. Laget ble dannet for å spille kamp mot Dikemark Idrettsforenings fotballklubb, DIF Fotball – gutter 06, som kommer på besøk nå på fredag.

Kampen skal spilles fredag formiddag i La Cala, med hele 5. – 9. trinn som tilskuere og heiagjeng. Vi har møtt laget iført sine nyinnkjøpte fotballtrøyer siste trening før kamp, og lodder stemningen.

-For å bli med på laget var det bare å melde sin interesse, forteller Stig Løkken. Stig har selv spilt aktivt som proff i flere år, og var selvskreven trener for fotballaget. Han har satt lagoppstillingen for kampen, og er spent på utfallet. -De fleste på motstanderlaget er på alder med eller litt eldre enn våre elever, men vi har også store og sterke spillere på laget, forteller han. Stig er også litt spent på utholdenheten til noen av spillerne som ikke lenger trener aktivt. -Laget vi skal møte er sikkert også mye mer samspilte. Uansett er denne kampen noe vi gjør for å ha det gøy sammen med det gjestende fotballaget, understreker han.

Treningen er preget av alvor og samarbeid. 5. trinnsgutta er like inkluderte og dedikerte som de eldre gutta, og det spilles med en imponerende innsats. Til slutt terper Stig laget sitt litt på plassering og oppgaver, før treningen avsluttes med en straffekonk. – Det tapende laget samler inn utstyret, roper Stig. -Og etterpå skifter vi og stiller opp til lagbilde, formaner han.

Signalene fra laget så langt, før tap eller seier blir et faktum, er at dette må vi gjøre igjen, sier Stig. Han er ikke fremmed for å trene et DNSM-lag en periode på fast basis og se om det blir populært. -Ledelsen skal ta det med på plangruppemøtet, så får vi se, avslutter han.