Møt det nye undervisningspersonalet, skoleåret 2022/23:

Seks nyansatte lærere ble håndplukket fra en søkerbunke på 250 kvalifiserte søkere. Nå er de på plass og godt i gang med planleggingsarbeidet. Her får du møte de nye lærerne for første gang. Sammen med skolens øvrige personale, er det nå i alt 30 ansatte på Den Norske Skolen, Málaga.

Bildet (fra venstre): Tayla, Cathrine, Lene, Kine, Tiril og Ingerlin.

Cathrine

Cathrine Fjeldly utmerker seg som veldig aktiv og allsidig. Hun er 26 år og kommer fra Bjerke i Oslo. Dette året skal hun være kontaktlærer på 1. trinn på DNS Malaga. Som lærer forteller Cathrine at hun er spesielt opptatt av å ta vare på alle elevene i klassen, og hun vil sørge for at alle elevene har det gøy når de er på skolen.

-Jeg liker å kombinere lek og læring, fordi jeg mener dette skaper et godt læringsmiljø og stabile forutsetninger for utvikling. Jeg er også opptatt av å selv være i utvikling og tester gjerne nye og innovative undervisningsmetoder sammen med mine elever, forteller hun.

Cathrine Fjeldly

-En av tingene jeg brenner for i skolen er å sørge for at skolen er en plass for alle, uavhengig av forutsetninger. Jeg ønsker at alle mine elever skal glede seg til å komme på skolen, og er derfor opptatt av å tilpasse mine egne undervisningsmetoder, slik at det alltid er noe for enhver. For å oppnå dette målet prioriterer jeg derfor ofte utforskende metoder, og jeg prøver å være flink til å lytte til elevenes innspill og la de medvirke i valgene som tas. På den måten håper jeg å kunne bidra til å utvikle kreative og selvstendige elever, som tar utfordringer på strak arm

Bakgrunn og virke: De siste 3 årene har Cathrine jobbet på Grorud skole, som faglærer og kontaktlærer. Før det tok hun grunnskolelærerutdanningen. Hun har også 60 studiepoeng i barnevernspedagogikk.

-I tillegg til å jobbe på skole har jeg erfaring fra barnehage, privatundervisning, høyskole-administrasjon, arrangement-tjeneste, kundeservice-bransjen, og mye annet gøy. For tiden driver jeg også flere små enkeltmannsforetak ved siden av jobb, hvor jeg får muligheten til å utfolde noen av mine mange hobbyer. Blant annet er jeg glad i å lage mat, synge, drive med interiør, og å være kreativ på ulike måter, røper Cathrine.

Lene

-Mitt navn er Lene, jeg er 27 år gammel og kommer fra er lite sted som heter Skarnes, sør for Kongsvinger. -Her på DNS skal jeg jobbe som kroppsøvingslærer på 1-4 trinn, og ha noen timer som spesialpedagog. Jeg gleder meg masse til det!

Lene er veldig glad i håndball og fotball, og har nylig fått veldig sansen for den spanske folkesporten padel. -Så det håper jeg det blir mye av i år, sier hun. -Som lærer er jeg opptatt av at alle elever skal trives og utvikle seg både sosialt og faglig. Elevene mine skal gå hjem etter endt skoledag med et smil om munnen. Jeg gleder meg også masse til å bli kjent med alle, og til å utforske den spanske kulturen, avslutter hun.

Bakgrunn: Lene har tidligere arbeidet som støttepedagog i en barnehage, og det siste året har hun vært spesialpedagog i Osloskolen.

Lene Ekornhol Bjerktveit

Tayla

Tayla Alvseike er 30 år og kommer fra Vats utenfor Haugesund i Rogaland.  Ved DNS Malaga skal jeg undervise i valgfaget «produksjon for scene» på ungdomsskolen, ha musikk med 1. – 9. trinn, samt ha noe spesialundervisning på ungdomsskolen.

På fritiden er Tayla glad i å gå i fjellet og å holde seg aktiv.  -Så jeg ser frem til Ørnemarsjen, sier hun. -Jeg gleder meg til å ta fatt på en ny hverdag her i Malaga, og bli kjent med alle elevene!

Bakgrunn: Tayla har erfaring fra både barnehage og skole, ungdomsklubber samt planlegging og gjennomføring av kulturelle arrangement for barn og unge. De siste årene har hun jobbet innenfor psykiatri.

-Jeg er utdannet grunnskolelærer med master i spesialpedagogikk og har spesialisert meg innenfor psykososiale vansker. Derav er jeg naturlig nok opptatt av at alle elever blir sett, anerkjent og opplever mestring. Jeg mener at et godt psykososialt miljø er essensielt for både læring og trivsel, avslutter Tayla.

Tayla Alvseike

Tiril

Tiril er 26 år, og kommer i fra Trondheim. -Jeg brenner for praktisk og engasjerende formidling av realfag, og ønsker å ha en undervisning som legger opp til at elevene er aktive, nysgjerrige og deltakende, forteller Tiril.

På den Norske skolen i Malaga skal hun være kontaktlærer for 8. trinn, ha ansvar for naturfag på 8., 9., og 10. samt ha spesialpedagogikk på ungdomstrinnet.

-I klasserommet er det veldig viktig for meg å jobbe for et trygt og godt klassemiljø, der alle trives og føler at de hører til. Jeg ønsker å jobbe for at vi både får en artig og lærerikt år her sammen på skolen, sier Tiril.

Bakgrunn: -Jeg har alltid vært veldig glad i realfag og fullførte master i naturfagdiddaktikk ved NTNU nå i vår. I tillegg til naturfag og matematikk, har jeg tatt fagene kroppsøving og spesialpedagogikk på studiet. Samtidig som å være student har jeg jobbet i flere år både ved barne og ungdomsskoler i Trondheim. Jeg har også vært kursleder for forskerfabrikkens sommerlab, der ungene har fått jobbe som forskere og gjennomført mange ulike eksperimenter.

Tiril Lauglo

Ingerlin

-Mitt navn er Ingerlin, og jeg er 27 år og kommer fra Sander, et lite sted utenfor Kongsvinger.  I år skal jeg være kontaktlærer for 5. trinn.

Ingerlin skal også ha ansvar for 5. til 8. trinn i kunst- og håndverk,  og 9. trinn skal ha henne som lærer i mat- og helse.

-Jeg er glad i sport, og sier sjeldent nei til å bli med på en lek eller en konkurranse. Dette synes jeg er en fin måte å bli kjent med elevene på, så utfordre meg gjerne på det! For meg er det spesielt viktig at alle på DNS Málaga trives og at elevene gleder seg til å komme og lære hos oss.

Ingerlin Aarstad Buhol

Kine

Kine Marie Igland, er 27 år gammel og kommer fra Grimstad. Hun er faglærer i engelsk og spansk, og på her på skolen vår skal hun  undervise i engelsk på ungdomstrinnet og spansk fra 4.-7.trinn.

-Jeg er opptatt av at elevene skal føle seg sett og hørt, og jeg har alltid tid til en ekstra prat, sier hun. -Jeg liker å oppleve nye steder og kulturer, bli kjent med nye mennesker og snakke andre språk. Derfor reiste jeg til Mexico på utveksling når jeg var 16 år og lærte meg spansk! Nå gleder Kine seg til å komme i gang og bli kjent med alle, store og små, på DNS Málaga.

Bakgrunn: Kine har bodd i Kristiansand de siste 7 årene, hvor hun har studert på Universitetet i Agder. De siste to årene har hun vært kontaktlærer på en ungdomsskole på Birkeland.

Kine Marie Igland

Nytt om andre ansatte, permisjoner og vikariat

Daniel Mørkve Wesøe, som skolen kjøpte it-tjenester fra eksternt i fjor, har nå blitt en av skolens ansatte. Daniel skal fortsatt jobbe med it-tjenester, og skal være fast vikar.

Tre ansatte (Hilde Rasmussen, Kim F. Slaatsveen og Vibeke Kåbuland) er for tiden i permisjon. Sistnevnte, Vibeke (eller Bekka, som vi kaller henne) kommer tilbake allerede i november, og vil jobbe som faglærer på ungdomstrinnet dette skoleåret. Inntil Bekka er tilbake, vikarierer Melissa Jade Mathiesen i språkfag på ungdomstrinnet. Melissa har vært både lærer og assistent hos oss tidligere.

Ansatt tidligere har også Maria Cano Cavellido vært. Maria er datteren til Dori og nå som Silja ikke er hos oss lengre, skal Maria jobbe fast i kantinen vår.

Daniel Mørkve Wesøe
Melissa Jade Mathisen
Maria Cano Cavellido

Kontaktlærerne

I år, med skolen smekkfull av elever, vil skolen være fulldelt. Det betyr at vi ikke har slått sammen noen klasser, så alle trinn får sin egen kontaktlærer. Årets kontaktlærere er:

  1. trinn: Cathrine Fjeldly
  2. trinn: Linda Sakseide
  3. trinn Margrethe Heyn
  4. trinn Mette Engum
  5. trinn Ingerlin Aarstad Buhol
  6. trinn Magnus Grøneng Linseth
  7. trinn Monica Mørkve Wesøe
  8. trinn Tiril Lauglo
  9. trinn Helene Karlsen Sunde
  10. trinn Petter Tryggestad