Miniseminar for Gransherad Skole

Fredag den 2. november hadde Den Norske Skolen, Malaga besøk av Gransherad Skole. Skolen hadde valgt Malaga som destinasjon for å se på vår iPad-satsning og få påfyll av ideer. Gransherad skole er en 1. – 10. trinns skole, med ca. 90 elever og 13 lærere, beliggende i Notodden kommune.

Kurt Eriksen, som kjente noen av de besøkende fra før, hadde satt sammen et lite program med “organisk flyt” som han selv valgte å kalle det. Slik så programmet ut ved oppstart:

  • Elevstyrte foreldresamtaler
    • Utviklingssamtale – mal og eksempler
Lærerne satt som tente lys og fulgte engasjert med da Kurt holdt forelesning om SAMR modellen - nivåene for riktig bruk av iPad i undervisningen.
Som et eksempel på et elevarbeid der elevene har fått maksimalt utbytte av ITbruken viste Kurt en video hans tidligere elver hadde laget og levert etter en fri og rik oppgave om diktanalyse, ispedd kompetansemål fra flere fag, bl. annet samfunnsfag og teater.
Playfinity - en konkurranseball med fokus på fysiske aktiviteter - etter dataspillmetoden.

Vi takker for besøket, og håper dere synes det var fint å komme til oss, og at dere tar med gode faglige og medmenneskelige inntrykk hjem <3