Matte, norsk og naturfag – med planteskje.

Matte, norsk og naturfag – med planteskje.

19. mars 2014
Skolegården får et estetisk løft. Fire ivrige hender graver i jorda, fjerner røtter og ugress. Nå skal det plantes ut. Lilla, gult, rosa, rødt og hvitt. Våren er her endelig! Lærer Karen Silset og elev Ann Helén har et prosjekt på gang, som vil glede store og små ved Den Norske Skolen, Malaga. Et blomsterprosjekt.

Blomstene ble kjøpt inn i dag. Tidligere denne uka har Ann Helén og Karen beregnet, lest og tenkt. De hadde et budsjett, to store bed og åtte plantekasser. Hvor mange planter er det plass til i hver kasse? Hvilke planter passer sammen, og hvilke arter kan stå ute i fullsola i skolegården uten å tørke inn?

Ann Helén er nøye når
plantene skal plasseres
ut i bedene.

Jan Runde, en lokal plantentusiast, ble med på butikken og plukket ut plantene. Karen syntes det var godt med litt eksperthjelp fra en som har erfaring med spanske planter.

 

” Dette er et praktisk tilnærmingsprosjekt som inneholder både matte, norsk og naturfag, sier Karen. I tillegg til det estetiske og gleden ved å arbeide med blomster, får vi jobbet med beregning. Når vi blir ferdige med plantingen, skal vi lage små skilt så alle elevene kan lese hva plantene heter. “

Ann Helén plasserer ut plantene rundt palmetreet. Hun er nøye med plasseringen og fargekombinasjonene. Så graver hun dype hull med planteskjeen og fyller hullene med vann og planter. Så fint det blir!

“Jeg skal lage rim” sier hun og smiler. “Rim om blomstene, skal jeg skrive”

Karen og Ann Helén sorterer og planlegger hvordan blomstene skal fordeles i kassene.

Tekst og bilder
Nina C. K. Simarud