Den store Ørnemarsjen

Så starter nedtelling fra fem ved lærer Ørjan, men ved tallet tre blir nedtellinga kuppa av lærer Arne, som teller ekstremt hurtig! Avsted bykser de ivrigste elevene og den fortsatt ivrigste lærer Arne oppover den første bakken og forsvinner rundt første sving. (foto: Siv Martha Øye)

Løypa er på 4,5 km og går over 350 høydemeter, så det er en spenstig sportsprestasjon som ligger foran elevene. Målene og forventningene er mange, og konkurranseinstinktet er upåklagelig. Så klart er det ikke bare om å gjøre å være raskest; Det skal konkurreres om både idealtid og bestetid i konkurransegruppa. Noen har som mål å «perse» (slå sin egen rekord fra i fjor) For andre er det viktigst å løpe raskere enn kameraten eller å bli den beste i sin klasse.

Hele skolen, fra første- til tiendetrinn, er med på tur. De som heller vil rusle i et mer bedagelig tempo direkte til Ulvehytta får lov til det. Det er en litt kortere tur. Lærerne danner fortropp og baktropp for oppmuntring og trygghet. Noen har tatt med seg kamera, og andre fanger insekter og plukker blomster.Underveis i løypa har Foreldrenes Arbeids Utvalg (FAU) benket seg opp med saftservering og heiarop. Og på ulvehytta etter målgang,  venter det hjemmebakte boller til alle.

 

Til høyre: Blide saftdamer fra Fau, Linda Ahmed og Anita Svendsen (foto: Nina Simarud)

Til venstre:
Anisa løper som en vind. Hun skal forsvare tittelen “Skolens raskeste jente”fra i fjor. Like blid og nesten ikke sliten farer hun forbi saftstasjonen

To timer etter start er alle samlet ved Ulvehytta. Det er klart for lunsj, aktiviteter og kos. Det er ikke lenge ungene sitter rolige med maten sin. Bollene er såvidt fortært før beina kribler igjen. Trym klatrer opp i pinjetreet, fire sitter på taket ved ulvestatuen, noen konkurrerer med 60meters spurt og andre hopper tau.

Straks er alle på plass ved Ulvehytta. Trym i treet ser du til høyre på bildet. (foto: Nina Simarud)


Over: Spisepause og en pust i bakken. Under: Beate og Lena hopper tau med ungene (foto: Nina Simarud)

Premieutdeling
Ørnefjellsmarsjen arrangeres på andre året, og er tenkt å bli en tradisjon ved skolen. I år er det trykket opp diplomer og laget medaljer til alle i konkurransjeklassen, og det blir høytidelig premieutdeling og fortjent applaus.


Årets raskeste elever. Fra venstre: Sander, Ibrahim, Yasin, Anisa, Sara og Sara.

Topp 3 gutter:
1. Ibrahim (7. trinn)     28,17
2. Yasin (9. trinn)       31,20
3. Sander K. (8. trinn) 35,36
Topp 3 jenter:
1. Anisa (4. trinn)       38,14
2. Sara (6. trinn)        42,43
3. Sara (8.trinn)         44,45

Idealtidgull: Alexander (6. trinn 1.02.20)

Prisutdeling: Raskeste gutt, Ibrahim, raskeste jente Anisa, og Idealtidgull: Alexander.

Konkurranseklassebilder, diplomutdeling:
 
 

 

Til slutt: Takk til Hilde Rasmussen og Arne Kristoffersen som var hovedansvarlige for dagen.

Bilder fra premieutdelingen: Dag Sverre Jølstad (Daggi)

Tekst og bilder
Nina C. K. Simarud