Opplevde løpsglede!

Elevene hadde ulike ambisjoner, men det overordnede målet var å gjennomføre et 5 km løp. Elevene var sporty og stilte opp søndag morgen kl 9.00 i Benalmádena, varmet opp, og kjente litt på nervøsiteten før løpsstart. Kl 10.00 gikk startsskuddet!

Løp i ballerinaskjørt

Hele laget hadde på seg ballerinaskjørt – litt for å gjøre deltagelsen litt mindre skremmende og seriøs. Noen elever deltok i løp for første gang, og skjørtene var med på å skape lagånd og tilhørighet i tillegg til at det var ganske morsomt. Folk fra den lokale løpeklubben tok bilder av ungdommene våre og la dem ut på klubbens nettside.

Ballerinaskjørtene er det elevene selv som ønsket å bruke. Kanskje ble det litt lavere terskel, og elevene fikk masse oppmerksomhet både før, under og etter løpet.

Forberedelse og egentrening

I forkant av løpet har 10. klasse har hatt en egentreningsperiode i gym der fokuset har vært å se sammenheng mellom fysisk aktivitet, livsstil og helse. Som en avslutning på den, ble elevene utfordret på å delta i dette solidaritetsløpet. Løpet var for deltagere i alle aldre, og lærer Vibeke Kåbuland deltok også. -Ingen får 6 i gym hvis de ikke slår meg, fleipet hun med elevene. Det var en nærmest umulig oppgave, for denne læreren er et veltrent løpstalent, og hadde hun ikke løpt feil og fått et tillegg på fire minutter, så hadde hun vunnet hele løpet.

Alle elevene gjennomførte med glans – noen til og med med ønske om å løpe flere løp! -Kristoffer ble klassens raskeste da han satte inn en sluttspurt som det står respekt av, mens resten danset inn over målstreken en og en, forteller læreren stolt. -De var gode og svette, men alle hadde et smil om munnen. Det ble to mindre overtråkk underveis, men det var ikke grunn nok til å stoppe. Det gleder et løperhjerte å se ungdommen i aksjon, sier hun.