Livredningskurs

En oppfriskning av kunnskapen om livredningsteknikker må gjennomgås før hvert skoleår, mener vi på Den Norske Skolen, Malaga. I går fikk vi besøk av firmaet Suaqua Socorrista, som gjennomgikk prosedyrene for å redde liv. Først en teoriøkt på skolen, så en livredningsøkt i bassenget i Benalmádena Pueblo.

Ha troen på at DU kan hjelpe til

Teknikker for gjenopplivning, munn til munn og hjerte- og lungeredning gjennomføres på litt forskjellige måter for små barn, større barn og voksne. -Men det er viktig å huske på at det er bedre å gjennomføre det litt feil isteden for å ikke gjennomføre redningsøvelse om en person ikke har puls! Regelen er 30 kompresjoner og to blås munn mot munn. Ikke stopp, men hold ut helt til ambulansepersonellet tar over.  Overlevelsesprosenten stiger fra 15 – 80% hvis pasienten har fått denne hjelpen, formaner Jose Antonio.

Prosedyrer for å sjekke puls, pust og frie luftveier og stabilt sideleie, prosedyrer for hvordan hjelpe en person med epileptisk anfall og kvelning ble gjennomgått. Etterpå fikk personellet se hvordan en hjerte- lungeredningsmaskin fungerer. Det er kanskje ikke alltid nødvendig å ha en slik, men når du utfører redningsøvelser i 45 minutter på en varm strand er det til veldig god hjelp, poengterte Jose Antonio. Hvordan man sikrer en brudd- eller leddskade ble også demonstrert, før de svømmedyktige satte kursen mot bassengøkten.

Vi takker Jose Antonio for oppfriskningskurset, og Alba Novoa Fajardo for oversettingen. Nå er vi klare til å hjelpe til om noen på vår vei trenger det!

Elisabeth prøver ut teknikken for hjertekompresjon på baby.
Gard stiller opp som demonstrasjonsdukke på flere øvelser. Her får vi se hvordan man hjelper hvis pasienten har satt noe i luftveiene.
Jose Antonio viser stabilt sideleie