Juleverksted med ny vri

En av de mest populære aktivitetene ved årets juleverksted var å lage julekort ved hjelp av en iPad “app”(applikasjon). Med iPad kan man nemlig ta bilder av seg selv eller venner, og pynte med kroner, glitrende hårsveiser, julenisseluer og mange andre morsomme effekter. Det ligger ferdige maler der man kan sette inn sitt eget ansikt på et vakkert julekortbilde. Kortene kan siden printes ut og limes på papp, eller brukes som de er, for eksempel som til-og-fra lapper til julegavene.

Til høyre:Mia er ia er godt igang med produksjonen, og kan vise frem mange små og store kort med reinsdyr, snømenn og en rockekatt. Hun har også laget julekort med bilde av seg selv mot en nydelig julenatthimmel. Godt jobba, Mia!

David viser frem et bilde av seg selv med nydelig blå iskrone på, tydelig stolt over hva han har utrettet. Dette er lettere enn å sy, synes David, selv om han laget et flott filthjerte i dag også.

Tradisjonell pynt og julekos
På de andre julepyntgruppene var det også mye interessant å henge fingrene i i dag. Lærer Linda Sakseide hadde tatt med alt “Scrapbook” utstyret sitt. Stempler, stansing, maler, papp, glitter og pyntebånd i alle tenkelige former. Det var egen tegne- og julefilmgruppe, og selvfølgelig kunne man sy filthjerter. Filthjertegruppa var veldig populær, og det var tendenser til kø i døra. Det var også et rom der man kunne lage juletrepynt dekorasjoner med ispinner og knapper. Det ryktes at gruppa gikk tom for pinner til lunsj grunnet en meget kreative julehusbygger!


Hjerteguttene fra syvende trinn, Jonathan, Daniel og Jesper, sjarmerte i dag med dedikert og eksemplarisk innsats i gruppa der man skulle sy filthjerter. Kanskje ligger det et hjerte til mamma under juletreet i år?

Til venstre:
Linda hjelper Trym og Alexander
med litt veileding i stempelbruk.

Under: Alisa har laget
pinnetriangel med
knappepynt.

Elise viser fram en pinnemann, og Amanda har laget julepynt til håret sitt.

Julegrøt i kantina
 
Til lunsj vanket det nissegrøt med mandelpremier. En av de heldige vinnerne var Oliver i femtetrinn. 


Tre ordinære skoledager er alt som gjenstår før juleferien. Vi teller ned!

Tekst og bilder:
Nina C. Kaasin Simarud