Internasjonal julefest i Arroyo de la Miel

I dag har vi vært med og feiret “Navideño Internacional” på Plaza de la Mezquita i sentrum av Arroyo de la Miel. Dette er en juletilstelning med underholdning og salgsboder, der alle residente (registrert fastboende) nasjonaliteter kan komme og vise frem sine juletradisjoner. Et fargesterkt arrangement ble for 10. år på rad avviklet, med 25 deltagende nasjoner fra 5 kontinenter. Ana Schuman, leder for kommunens delegasjon for utlendinger, holdt en vakker velkomsttale. -Her lever vi side om side i fred. La dette arrangementet være et symbol på at det er mulig, for det kan vi bevise her i Benalmádena, uttrykte hun i blitsregnet.

Kommunens representanter "delegacion extranjeros" Med Ana Schuman i spissen.

Norsk bod

For aller første gang i år, stilte Norge med egen bod. Der kunne man kjøpe skandinaviske bakervarer, og hjemmestrikkede tovede sokker og votter. Vaffelrøra og brunosten stod også klar, men det var noen utfordringer med strømtilførselen, så på formiddagen ble det lite varm gløgg og nystekte vafler. Ingen sure miner, men stolte og glade uansett forhold, sto FAU klare ved disken. Skolen har en dugelig foreldreskvadron som bretter opp ermene og stiller opp hvis det er noe. Vaktene fra 11-23 er mange og lange, så det er imponerende at dette i det hele tatt er mulig å gjennomføre, på frivillig basis midt i en langhelg. Respekt!

Første vakt i boden stod for utformingen. Nydelig arbeid, folkens!
Koret gav alt på scenen. En stjerne skinner i natt, På låven sitter nissen og Vi tenner våre lykter - for full hals!

Elevunderholdning

Hele 17 elever stilte også (kun etter en åpen invitasjon om frivillig deltagelse) i underholdningen på scenen. Tre flotte, norske julesanger ble fremført, med kor og flere solister, under ledelse av Linda Sakseide, også en frivillig ildsjel fra skolen. Iført bunad, representerte rektor Trude Jahren Norge under presentasjonen av nasjonalitetene, og ledet an applausen etter elevenes opptreden.

Norges, og skolens representant og dagens ivrigste heiagjeng-leder Trude Jahren
På låven sitter nissen, med skjegg og graut.