Hjemmeskole

Dagen i dag vil bli husket lenge av elever og lærere ved Den Norske Skolen, Malaga. Dette er mandagen da skolen og alle dagens oppgaver landet på iPaden på kjøkkenbenken, via et digitalt klasserom. Dagen skolen både kom nærmere, ble mer distansert, mer sosial og mer ensom, alt på en gang.

God morgen alle sammen! Lærer Camilla Skare Ulvatns vennlige, lyse stemme triller fra morgenmøtevideoen og inn i hjertene til alle fjerdeklassingene hennes. Alle elevene har skrevet navnet sitt i dokumentet hun har delt, slik at hun har fått bekreftelse på at alle er tilstede. -Så flinke dere er, roser Camilla.

I videoen til elevene, forteller læreren at det aller viktigste i dag er å ikke bli stresset over alt dette nye. -Jeg kommer sikkert også til å gjøre feil i dag, men det gjør ikke noe. forsikrer hun. -Hvis dere synes noe er vanskelig, så skriv en e-post til meg, så ordner vi det.

Eleven Thelma sitter ved spisestuebordet sammen med pappa som også jobber derifra i dag. Hun kommer ikke inn på disken der de skal møtes og får hjelp av Camilla. -Jeg sender deg en link, så prøver vi igjen.. Det ordnet seg.

Veien blir til mens vi går

Kontaktlærerne på alle trinn har laget en mal som de har presentert for elevene sine. Noen velger morgenmøte hver dag, andre velger å ha møte litt senere på dagen, når elevene har jobbet litt og vet hva de lurer på. Alle har en form for oppmøteprotokoll, der eleven tilkjennegir at de er pålogget. Oppgavene for dagen ligger for noen i docendo, for andre i disk, showbie eller noe annet, som er oppgitt til elevene klassevis. Likt for alle er at vi er igang, og at lærerne skal ha daglige møter (i google meet) for felles erfaringsdeling. Underveis hagler det med beskjeder og tips på chatten. Det er en gnist og en energi i dette som er helt unik, og vi kan trygt klappe oss på skuldrene og si: i er gode, og dette klarer vi helt fint!

Slik ser fagoversikten ut for åttendetrinn i dag.

Rektor Trude har sendt ut en mail i dag, der hun bla.a. forteller at det skal rulles ut en app alle skal bruke, både som klasserom men også sosialt. Dere får beskjed så snart sette er klart. Inntil videre; Ta kontakt hvis det er noe – les mail, og ikke minst: Ta vare på hverandre <3