Helt i 100

Vi gratulerer 1. trinn med 100-dagers jubileet: -Tenk at nå har de vært skoleelever i 100 skoledager allerede! Klassen feiret hele fredagen til ende, med ballonger, smykker og morsomme læringsaktiviteter.

Tre glade 100-dagers-jubilanter
Se så langt det blir!

Ballongfest

Elevene startet feiringen i musikktimen med Tayla. Der hadde de ballongleken, hvor alle fikk knytt en ballong rundt ankelen og skulle prøve å poppe hverandres ballonger. Det var stor stas. Det viktigste med 100-dagers festen, da lærerne på forhånd spurte elevene hvordan de ville at dagen skulle feires, var nemlig å få ballonger.

Mattesmykke

– Etter ballongfesten gikk vi videre til å lage hvert vårt 100-dagers smykke, forteller kontaktlærer Cathrine Fjeldly. -Elevene fikk et skjema med totalt 100 ruter og en skål med cheerios. De telte opp 10 og 10 cheerios (10 ganger) og la disse inn i skjemaet sitt. Når de var ferdige tredde de disse 100 Cheeriosene på en tråd. Resten fikk de selvfølgelig lov å smake litt på, og det var høystemt enighet om at dette var den beste dagen i hele deres liv, og man hørte mye hvisking rundt “tenk at vi får spise de”.

Tenk at vi får spise "perlene" som blir til overs!
Se så fint 100-dagers smykke!

Etterhvert som elevene ble ferdige med smykket fikk de et hefte med 100-dagers oppgaver. En av oppgavene var for eksempel at de skulle skrive hva de ville gjort dersom de fikk 100 kroner. De kunne prøve å skrive 100 ord, eller prøve å skrive navnet sitt så mange ganger de klarte på 100 sekunder.

Cathrine gjennomgår 100 utfordringer og deler inn i læringspar
Hundre oppgaver høres kanskje mye ut, men det går unna i en fei!

100-rebus med andretrinn

Rett etter lunsj ble det aktivitetstime sammen med andretrinn. Elevene ble delt inn i par, som løp rundt i skolegården for å finne  ti forskjellige poster. På postene ventet det 10 oppgaver de måtte løse sammen (totalt 100 oppgaver). -Elevene var rå på å samarbeide, alle utførte med glans, og de ga uttrykk for at de hadde hatt det gøy. Denne læringsmetoden vil vi derfor prøve å repetere litt oftere, forteller lærer Cathrine. – På slutten av timen hadde vi litt ekstra tid til overs før lillefri, og da fikk elevene spille ulike brettspill vi har i klasserommet, legger hun til..

100 dagers challenge

Siste time var det gym med Lene, og da hadde klassen 100-dagers challenge. De gjorde 10 spretthopp, 10 runder rundt seg selv, osv. helt til de hadde utført 100 oppgaver. Vi på DNS er superstolte av både lærere og elever som gjennomførte en læringstett, aktiv og supermorsom dag.

Alt i alt en vellykket og tverrfaglig dag med mye læring og fascinasjon rundt tallet 100.

Gratulerer med dagen!

Norskeskolen