Håndballglede

Frida er tolv år og går i syvendeklasse på Den Norske Skolen, Malaga. Frida har bodd i Benalmádena helt siden hun begynte i første klasse, og det siste året har hun spilt håndball for klubblaget El Coto sammen med et lag ellers bestående bare av spanske jenter på hennes egen alder. Vi har intervjuet den ivrige spilleren, som allerede gjør det veldig bra på håndballbanen.

Frida trives på håndballbanen, og har hatt kjempegod utvikling. Etter bare litt over et år på banen har hun blitt en av lagets beste spillere.

Hva er “din plass” på banen?

-Jeg er strekspiller og venstre bekk

Hvor ofte trener dere?

En og en halv time tre ganger i uken, pluss at vi oftest har kamp hver helg

Er du med å spille kamper?

Ja

Har du fått venner gjennom håndballen? 

Ja, jeg har blitt venner med alle på laget, og noen fra de eldre lagene

Men klarer du å snakke med dem da?

Ja, jeg snakker oftest spansk med dem. Hvis jeg ikke forstår så prøver de å si det på engelsk

Er dere også sammen på fritiden?

Noen ganger, vi var f.eks sammen på Feriaen. (Feria er en byfest med tivoli, boder, dans mat og mye gøy)

Er du “god”?

Jeg er god ja!

Fortell om kampene. Vinner dere? 

Vi vinner noen ganger. Det er litt sånn noen ganger vinner vi og noen gang ikke, men jeg tror vi vinner flere enn vi taper. På kampene samarbeider vi ganske bra og pleier å score 5-15 mål.

Får du være med på alle kampene?

 Ja, jeg er med på alle kampene.

Scorer du mye?

Jeg vil ikke si at jeg scorer mye, men forrige kamp scoret jeg to mål, nesten tre. Det spørs litt på når og hvor jeg får ballen.

Hva må man gjøre hvis man vil spille håndball på et spansk lag? 

Man må ta kontakt med klubben, ha med kopi av pass, og betale treningsavgift. Linda, en lærer på skolen, kan spansk og hjalp meg ganske mye med påmelding og sånt.

Har du hatt flere norske på laget ditt? Andre nasjonaliteter?

Jeg har hatt en norsk venninne med, men hun sluttet veldig raskt. Alle på laget er spanske så man kommer veldig godt inn i språket syntes jeg da. Keeperen vår kan ganske mye engelsk siden hun har en engelsk pappa, men ellers er det ingen andre nasjonaliteter.

Fortell om den dagen det var aller morsomst på trening/kamp 

Jeg syntes egentlig at alle treninger og kamper er like morsomme, men det var en trening som var veldig gøy. Det var da vi øvde mye på skudd mot mål også hadde vi en liten kamp på slutten mot et eldre lag i klubben vår. Det var veldig gøy og lærerikt.

Har du også lyst til å spille håndball? Da kan du bare spørre Frida om du har flere spørsmål, eller kanskje vil bli med og se hvordan det er. Dessuten kan lærer Linda Sakseide hjelpe deg også med innmeldingen 😉

Bilder: Linda Sakseide