Fnokk – elevavis

Elevavisen FNOKK er skrevet av elevene på 2. trinn på Den Norske Skolen, Málaga. Det ble nemlig innhold nok til en hel avis når ideene og tankekartene hadde blitt til setninger og sammensatte tekster. Illustratører har de også vært, disse flinke elevene som vi er fulle av stolthet over.

Fra faktatekstøvelser til elevavis

-Etter noen felles øvelser, fikk elevene velge seg et tema de ønsket å lage en egen faktatekst om, forteller kontaktlærer Linda Sakseide. -Disse temaene tok jeg med meg og laget noen tekster tilpasset aldersgruppen, slik at de hadde noe å lese og lære fra før de laget egne tankekart og faktatekster utifra disse.

-Da alle hadde laget hver sin tekst var det noen som ønsket å skrive flere tekster. Da måtte levene selv finne opplysninger om temaet de valgte, samt at vi voksne selvfølgelig var behjelpelig med lete frem informasjon. Til slutt ble det nok faktatekster til å lage en hel elevavis.

LES HELE ELEVAVISEN VED Å KLIKKE PÅ BILDET:

Resultatet har blitt denne “avisen” som vi har kalt “Fnokk”. Da vi tidligere lærte om planter og løvetannen, bet vi oss merke i ordet “fnokk”, og jeg sa at vi aldri kom til å huske det ordet igjen, men da skulle selvfølgelig elevene huske det, så de har gått rundt og sagt “fnokk” sånn annenhver dag siden. Dette kan du også lese om i selve “avisen” vår.

Kompetansemål i norsk etter 2. trinn:

– Elevene skal kunne uttrykke tekstopplevelser gjennom lek, sang, tegningskriving og andre kreative aktiviteter.

– Elevene skal kunne beskrive og fortelle muntlig og skriftlig.

– Elevene skal kunne skrive tekster for hånd og med tastatur.

– Elevene skal kunne lage tekster som kombinerer skrift med bilder.

Det var gøy å lage avis, synes Daniel og Leonel